O destinaţie ideală: Muntenegru

1 49118 original jpg jpeg

Îţi doreşti o vacanţă liniştită? Alege litoralul Muntenegrului, cu peisajul lui mediteraneean şi cu preţuri accesibile.

Dacă vrei să petreci o vacanţă relaxantă,­optează pentru câteva zile pe litoralul Muntenegrului. Te vei simţi minunat!

Plajele sunt frumoase şi mai puţin aglomerate decât cele de la Marea Neagră,oamenii sunt ospitalieri,iar preţurile sunt destul de accesibile. ­Iată unde merită să mergi!

Surprizele litoralului muntenegrean

Pe plajele din staţiunile Budva şi Ulcinj,nisipul este foarte fin,iar apa este limpede. Aici ai ocazia să te bucuri de un peisaj tipic mediteraneean cu leandri,măslini,palmieri şi cu smochini.

La terasele din împrejurimile plajelor,mâncarea este foarte bună. Muntenegrenii se pot lăuda cu o friptură delicioasă de miel,cu supă de peşte,vin de Vranac,rachiu de struguri şi cu o savuroasă cremă de lapte cum numai la ei poţi mânca.

În ceea ce priveşte vremea,nu trebuie să-ţi faci griji. În iulie şi în august,este în general frumos,iar temperatura maximă a apei este de 23 de grade Celsius.

Ce poţi vizita pe Coasta Adriatică

În vechiul oraş Ulcinj,te vei simţi ca-ntr-o poveste. Stilul medieval şi castelele,foarte bine conservate,au un farmec aparte. Cele mai multe sunt con­struite pe stânci.

De aici,peisajul ţărmului cu vedere la Marea Adriatică este unul cu totul şi cu ­totul deosebit (dacă eşti o fire mai romantică,cu siguranţă nu-l vei uita uşor):vaporaşele plutesc în larg,umbreluţele de plajă flutură în briza mării,pescăruşii zboară deasupra valurilor albastre...

4dbc3e7c84698085d38dcf134823db44 jpg jpeg

Insula Sveti Ştefan,un loc aparte

Staţiunea Budva dispune de 17 plaje,nu atât de aglomerate precum ­cele de la ­Marea Neagră. Condiţiile de cazare sunt foarte bune (­dacă pleci pe cont propriu,­este ­bine totuşi să‑ţi faci din timp o rezervare,vei beneficia de reduceri substanţiale). ­

Odată ce ai ajuns aici,poţi vizita vechiul sat de pescari ­Sveti Ştefan. Insula pe care ­este aşezat orăşelul (parcă sub forma unui stup) este legat de ţărm printr‑un dig. Şi ­încă ceva!

Dacă iubeşti lăcaşurile sfinte,poţi merge la biserica Sfântului ­Ştefan,aşezată pe cea mai înaltă culme a insulei,şi la biserica Alexander ­Nevski,situată chiar la ­intrarea în oraş.

Ea poartă hramul Schimbării la Faţă.

78c788a6d65e7cab76cf5ab857cbb08e jpg jpeg

Cât costă ­cazarea?

O vacanţă în Muntenegru de şapte zile,într-o cameră dublă,la un hotel de trei stele (nu departe de plajă) va costa în jur de 150 de euro.

Camera este dotată cu aer condiţionat,televizor,baie cu duş,chicinetă utilată şi cu balcon.

În Budva,arhitectura medievală este impresionantă

1b0e51d4ec17e303d2ec3c081c3737ce jpg jpeg