Porto, cea mai bună destinaţie europeană pentru vacanţă

1 73262 original jpg jpeg

Uită de Grecia sau Turcia! Anul acesta poţi să-ţi faci vacanţa într-una dintre cele mai frumoase destinaţii din Europa. Aşa că, dacă nu te-ai decis încă unde vei merge anul acesta în concediu, CasoTeca îţi prezintă Porto, cea mai bună destinaţie europeană pentru vacanţă.

Vei putea profita de oferte spre această destinaţia şi la târgul de turism din Bucureşti care are loc la sfârşitul săptămânii viitoare în Bucureşti.

Oraşul Porto din Portugalia a fost votat pentru a treia oară cea mai bună destinaţie europeană,potrivit organizaţiei de turism European Best Destinations. Acest lucru nu s-a mai întâmplat cu nicio destinaţie europeană. Călători din 174 de ţări au votat Porto ca fiind cea mai bună destinaţie de vacanţă,asta după ce mai fusese votată şi în 2012 şi 2014.

Porto este un oraş excepţional,plin de istorie,arhitectură,cultură,gastronimie,comerţ şi multe descoperiri care te vor seduce. Oraşul are un farmec aparte,dat şi de faptul că se află în apropiere unui râu. Poţi aşadar să alegi croaziere pe râul Douro. Te poţi bucura de arhitectura oraşului,dar şi de plajele acestuia.

Ce să faci în Porto

Porto este legat de şase poduri,iar cel mai bun mod de a descoperi acest lucru este să mergi într-o croazieră cu una dintre cele mai vechi bărci,folosite pe vremuri la transpotul vinului. Turul durează 50 de minute şi îţi va oferi o bună privire asupra estuarului şi a arhitecturii celor şase poduri:emblematicul pod Luis I cu arcul său spectacular,podul Arrábida,care la vremea lui a fost cel mai lung pod din beton armat din lume,podul Infante D. Henrique,unul dintre cele mai elegante de acest tip,podul Maria Pia,prima capodoperă a lui Gustavo Eiffel,podul  São João cu o deschidere de 250 de metri,un nou record,dar şi podul dublu Freixo. Vei mai descoperi şi grădinile Palatului de Cristal,Institutul Vinului,Spitalul Sf. Anton,care reflectă importanţa şi bogăţia oraşului. Preţurile pornesc de la 12,5 euro de persoană.