Tentaţii turistice din estul Europei

1 52177 original jpg jpeg

Încă nu te-ai hotărât unde să pleci în concediu?Un circuit prin sud-estul Europei sau spre cele mai mari atracţii ruseşti îi satisface şi pe cei mai pretenţioşi turişti.

Cehia-Comorile din Praga

Piaţa Centrului Vechi din capitala Cehiei pare desprinsă din alte vremuri. Tocmai de aceea,este unul din locurile cele mai „gustate” de turiştii din întreaga lume. În timp ce-ţi savurezi cafeaua la o terasă ori te plimbi prin piaţă,n-ai cum să nu admiri clădirile în culori pastelate,edificii care poartă însemnele arhitecturii gotice şi ale celei romanice. Aici „respiri” istorie şi devii parte a unui univers impregnat de un aer boem. Principalele puncte de atracţie din Piaţa Centrului Vechi praghez,recomandate de toate ghidurile turistice,sunt Biserica Sfintei Fecioare din Tyn şi turnul Ceasului Astrologic.

Rusia-Vizită la grandiosul Palat Peterhof

simeon stalpnicul png

Într-o ploaie orbitoare de lumini,care pun în valoare grădinile şi construcţia impozantă a Palatului Peterhof,  ai ocazia să te întorci în timp,într-o Rusie fascinantă. Acest vestigiu istoric impresionează şi astăzi printr-o arhitectură care rivalizează cu cea a Palatului Versailles. Peterhof a fost proiectat ca reşedinţă de vară a ţarului Petru cel Mare,iar construcţia lui a durat 11 ani. Pe domeniul unde tronează splendida construcţie sunt presărate ici şi colo,bazine somptuoase cu apă,cascade,numeroase fântâni bogat împodobite cu sculpturi,şi multe alte tentaţii. Totul,la 29 km de Sankt Petersburg,pe coasta de est a Golfului Finlandei.

Polonia-Te bucuri de peisajele din Mina Wieliczka

simeon stalpnicul png

În apropierea oraşului Cracovia din Polonia,poţi să ai parte de o experienţă inedită,în Mina Wieliczka. În afara faptului că plămânii tăi vor avea parte de un tratament special şi că vei scăpa decanicula de afară,vei admira cel mai mare muzeu al mineritului din lume. Turiştii pot urma un traseu de 3,5 kilometri în interiorul minei,care este iluminată de candelabre sculptate în sare. Te mai poţi delecta şi cu numeroasele altare ridicate de-a lungul secolelor de către mineri şi cu o catedrală de toată frumuseţea. Nu lipsesc nici sălile de sport,spectacolele artistice sau concerte,restaurantele şi piscurile cu apă sărată.

Croaţia-Excursie pe Lacurile Plitvice

simeon stalpnicul png

Dacă-ţi place aventura şi vrei să admiri peisaje spectaculoase,poţi vizita Parcul Naţional al Lacurilor Plitvice,situat în sud-vestul Croaţiei,un sistem carstic format din 16 lacuri. Zona este bogată în zeci de cascade cum greu mai poţi vedea în altă parte,iar accesul se face prin podeţe de lemn pitoreşti. Culoarea apei este de un turcoaz intens,graţie mixului unic de minerale şi de micro­oganisme caracteristice Alpilor Dinarici. Aici,ai la dispoziţie locuri de cazare chiar în mijlocul naturii. Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg