Top 5 staţiuni de munte din ţară

1 46951 original jpg jpeg

Ţi-e dor de zăpadă mare, de aer curat şi de săniuş? Fă-ţi repede bagajele şi hai cu noi la munte! Nu rămâne decât să-ţi alegi destinaţia.

Te-ar putea interesa şi:

Păltiniş,o staţiune la înălţime

Coco Popescu,fetiţa munţilor

Poiana Braşov,paradisul zăpezii

Aici ai tot ce vrei în materie de sporturi de iarnă:nu mai puţin de douăsprezece pârtii de schi pentru începători şi pentru avansaţi,patinoar,locuri de săniuş.

După atâta efort,restaurantele te îmbie cu bunătăţi. Poţi mânca într-un decor tradiţional şi inedit totodată la Şura Dacilor sau la Coliba Haiducilor.

Te poţi caza la cabana Postăvarul (între 100 şi 170 lei / 2 locuri). O alternativă ar fi să te cazezi în Braşov,la o pensiune (între 60 şi 120 lei / 2 locuri).

Sinaia,pentru iubitorii înălţimilor

Indiferent de ce ţi-ai dori de la o vacanţă de iarnă,Sinaia este locul potrivit. Poţi schia pe Valea Dorului,poţi face plimbări prin pădure,poţi urca cu telecabina la cota 2.000.

În staţiune,poţi vizita castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia. Preţurile pensiunilor pornesc de la 70 de lei (camera de două locuri).

Straja,staţiunea dintre nori

Se află în vârful munţilor Vâlcan şi se ajunge cu telescaunul din Lupeni sau cu maşina. Pârtiilesunt numai bune să înveţi să schiezi,dar şi să te dai cu sania.

Poţi vizita schitul Straja,unde există fragmente din Crucea pe care a fost răstignit Hristos. Găseşti cazare la cabane (35-40 de lei locul) sau la pensiuni (80-100 lei camera dublă).

La Borşa,iarna ţine mai mult

La poalele Munţilor Rodnei,înconjurată de ei ca de o adevărată cetate,se află cea mai renumită staţiune din Maramureş:Borşa.

Aici vin să schieze în special cei mai avansaţi,pentru că pantele sunt foarte abrupte,dar toţi se pot bucura de zăpada care ţine,de obicei,până în aprilie. Camera dublă costă între 50 şi 100 de lei.

Vatra Dornei,pentru toate vârstele

Ţinutul legendar al Dornelor este mai degrabă cunoscut pentru izvoarele termale,dar,în ultimii ani,aici au fost amenajate două pârtii de schi. Dacă nu vrei să practici vreun sport,te poţi plimba prin parcul natural din centrul staţiunii.

Vechiul cazinou aminteşte de clădirile din faimoasele staţiuni balneare din vestul Europei. La pensiuni,cazarea costă între 60 şi 100 de lei camera dublă.