Top 8 cazări inedite de încercat în 2020

4 spa 16900 1280 jpg jpeg

Fiecare an trebuie să conţină cel puţin o vacanţă memorabilă, iar cazarea este subiectul principal de discuţie, mai ales dacă locaţia nu este una obişnuită. Conceptul arhitectural, amplasarea sau povestea din spatele afacerii sunt criteriile de care ţin cont majoritatea turiştilor în căutarea unei cazări inedite. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat câteva locaţii de cazare perfecte pentru planurile de călătorie dinaintea noului an.

Un hotel din gheaţă, o cameră subacvatică, o căsuţă în copac sau un dormitor într-un avion pot schimba percepţia asupra unei vacanţe şi pot adăuga mai multă culoare planurilor de la început de an.

Cazări inedite în  Europa

În Anjou, provincia istorică din vestul Franţei recunoscută pentru abundenţa castelelor şi a catedralelor, există hotelul Fontevraud, o fostă catedrală care şi-a păstrat exteriorul intact, cu arcade înalte, coloane restaurate şi ferestre alungite. Interiorul este amenajat modern, în contradicţie cu exteriorul iar stilul minimalist face din această locaţie o atracţie turistică în sine. Nu foarte departe, într-o altă regiune viticolă din nordul Spaniei se află Hotel Marques de Riscal, o clădire creată de Frank Gehry care pe lângă acoperişul inedit, oferă 43 de camere cu design unic toate respectând exigenţele unui hotel de 5*.

fontevraud jpg jpeg

este renumită pentru igluurile care permit observarea aurorei boreale celor mai norocoşi dintre turişti, iar

este un exemplu foarte bun, asigurând o privelişte perfectă prin acoperişul de sticlă. În Suedia, ţara vecină, tema principală este dată tot de temperaturile scăzute, deci un hotel din gheaţă completează perfect peisajul. Ice Hotel se diferenţiază de celelalte prin faptul că în fiecare an are o nouă  arhitectură. Timp de aproximativ 5 luni, începând din luna noiembrie, hotelul este creat şi este la dispoziţia turiştilor, iar în fiecare primăvară se topeşte integral. Holurile hotelului sunt de fapt adevărate expoziţii de artă care au ca obiect diverse sculpturi în gheaţă, iar fiecare cameră are o tematică diferită şi este sculptată de artişti din întreaga lume. Temperatura camerelor este menţinută între -5 şi -8 grade Celsius. Turiştii care preferă o variantă mai comodă dar la fel de specială mai pot merge aproximativ 4 ore cu maşina spre sud şi vor găsi Tree Hotel, un ansamblu de căsuţe construite în copaci, cu design diferit (OZN, cuib, pereţi din oglinzi, etc).

laponia jpg jpeg

Alte continente cu cazări inedite de încercat în 2020

Turiştii români care vor să descopere habitatul gorilei de munte şi cu puţin noroc să observe unul dintre cele aproximativ 600 de exemplare pot face acest lucru bucurându-se de condiţiile unui resort de lux cu o privelişte greu de replicat.

este un complex amplasat în amfiteatrul unui vechi con de vulcan din Parcul Naţional Volcanoes din Rwanda. Mergând spre est, în insulele Maldive se află un alt loc de trecut pe lista de obiective din 2020: Resortul Conrad, cu a sa cameră subacvatică din sticlă construită la 16 m adâncime. Cu aceeaşi privelişte se poate servi şi masa în restaurantul amplasat în culoarul subacvatic din aceeaşi aripă a complexului.

safari jpg jpeg

O altă locaţie diferită de unităţile de cazare obişnuite se află în Costa Rica, unde un avion Boeing 727 abandonat a fost preluat şi transformat într-un „hotel” inedit.

oferă 2 dormitoare cu băi individuale şi o terasă deasupra aripilor pentru amintiri speciale din vacanţa în America Latină.

Mai citeşte şi: E de o frumuseţe incredibilă şi te atrage ca un magnet, dar te otrăveşte! Lacul din Spania, devenit celebru pe Instagram.

Destinaţia şi preţul mediu al unui zbor dus-întors

Paris

146 EUR

Bilbao

200 EUR

Rovaniemi

497 EUR

Kiruna

404 EUR

Lulea

342 EUR

Kigali

787 EUR

Male

749 EUR

San Jose

811 EUR

Notă:

Preţurile menţionate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioada 01.01.2019 - 31.12.2019 cu date de căutare între 01.01.2019 - 31.12.2019. Preţurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.

Mai citeşte şi:Recente

Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg