Trei motive să vizitezi satele din Germania

1 47144 original jpg jpeg

Nu te-ai gândit niciodată că poţi face o vacanţă de vis în Germania? Ei bine, cine a zis că Germania este o ţară rece nu a văzut partea ei mai “rustică”.

Germania,rustică? Bine,nu în sensul pe care i l-am putea da noi,obişnuite cu ţara bunicilor. În Germania,rustic înseamnă mai degrabă mai puţin cosmopolit,cu clădiri la fel de cochete (ba chiar mai frumoase) ca în orăşelele mai mari şi cu mai multe magazine “eco”,cu produse “home-made”. Şi,ca să te conving să-ţi faci încă de pe acum planuri de concediu în partea mai rustică a Germaniei,îţi dau trei motive cu nume melodioase:Esslingen,Tubingen şI Reutlingen. Toate orăşele mai micuţe,aflate la mică distanţă de Stuttgart,de care ne “leagă” oferte de avion foarte tentante. Până în 100 de euro dus-întors!

Esslingen,oraşul podgoriilor

Primul pe listă este Esslingen,la doar 10 kilometri de aeroportul din Stuttgart. Până să intri în el vei fi fermecată de dealurile înverzite şi de podgoriile de vin din împrejurimi. Iar odată intrată în oraş şi plecată printr-o plimbare scurtă,vei cădea în admiraţie. Îţi va plăcea cu siguranţă centrul vechi,cu clădiri şi cu piaţete medievale,de parcă acum te-ai aştepta să năvălească distinşii cavaleri călare. Nu rata şi vechiul castel,aşezat pe o colină de unde se vede întreg oraşul.

Punct forte:oraşul este cunoscut pentru vinurile sale,aşa că nu rata o plimbare prin podgorii,urmată de o degustare de vinuri.

Tubingen,oraşul studenţilor

Tubingen seamănă foarte mult cu Essingen. Ce te va surpinde este centrul vechi,foarte bine conservat. Iar râul care străbate oraşul şi oferă spaţiu sufcient pentru o plimbare cu barca te va fermeca.

Punct forte:oraşul este cunoscut pentru Universitatea lui şi pentru manifestările studenţeşti. Sau,dacă întrebi un turist sincer,cu siguranţă că va aminti prea minunata îngheţată,atât de bună cum nicăieri altundeva nu vei găsi. Nici măcar în Italia!

Reutlingen,oraşul cu cea mai strâmtă stradă

La 40 de kilometri de Stuttgart,vei găsi un alt orăşel încântător. Motive ca să-l vizitezi? Primăria,veche de peste 40 de ani,câteva biserici care au cu uşurinţă câteva sute de ani şi o statuie a unui venerabil împărat. Nu-ţi spunem care,aşteptăm să vizitezi oraşul.

faptul că aici găseşti cea mai strâmtă stradă din lume,cu un nume imposibil de pronunţat pentru români,m-a convins să văd oraşul.