Untul de magneziu: ce este, care sunt beneficiile oferite sănătăţii şi modul de administrare

1 unt de magneziu jpg jpeg

Ştim cu toţii că magneziul este una dintre cele mai importante minerale din corp. El este responsabil de buna funcţionare a enzimelor, reduce simptomele premenstruale, ajută la relaxarea muşchilor şi la repararea ADN-ului. Unul dintre cele mai recente produce cosmetice descoperite este untul de magneziu, considerat a fi o minune pentru buna odihnă a organismului nostru.

Lipsa de odihnă ne afectează corpul şi ne face să fim lipsiţi de energie şi mai leneşi. În timp ce unii oameni reuşesc să adoarmă imediat ce pun capul pe pernă, alţii se luptă cu probleme adevărate, precum insomnie sau coşmaruri. Suntem mereu în căutarea unor noi modalităţi de a ne uşura problemele de somn, fie că vorbim de exerciţiile de respiraţie sau de ceaiurile populare. Untul de magneziu este cel mai recent remediu care îţi promite un somn odihnitor.

Ce este şi la ce ajută untul de magneziu

Untul de magneziu este o cremă hidratantă, care conţine în cantitate mare minerale importante, care ne ajută să ne punem corpul în funcţiune. Magneziul ajută la menţinerea oaselor sănătoase, luptă împotriva bolilor (precum osteoporoza), scade tensiunea arterială şi ajută la reglarea nivelului de insulină, ceea ce, la rândul său reduce riscul de a dezvolta diabet. Studiile au arătat că o persoană obişnuită este predispusă să aibă un deficit de magneziu şi asta duce adesea la oboseală, senzaţie de slăbire şi la greaţă. Doza zilnică recomandată de magneziu, pentru o persoană obişnuită este de 300 mg pe zi pentru bărbaţi şi 270 mg pentru femei. Unturile de magneziu conţin între 88 - 150 mg de magneziu în 5 ml de produs. O serie de unturi de magneziu se află pe piaţa de înfrumuseţare, care conţin clorură de magneziu. Unturile pot fi găsite şi sub numele de ulei de magneziu. Untul reprezintă o formulă excelentă prin care corpul nostru absoarbe cu uşurinţă magneziul. Potrivit experţilor, untul de magneziu te va ajuta să te odihneşti. Acesta ajută la activarea mecanismelor care te vor linişti şi îţi vor calma sistemul nervos.

Cum se adminstrează

Poţi folosi untul de magneziu la fel cum utilizezi o cremă hidratantă. Pur şi simplu aplică puţin unt pe mâini şi masează tot corpul, prin mişcări circulare. Concentrează-te pe gât şi pe umeri, deoarece acestea sunt zonele în care se acumulează tensiunea. Magneziul din unt se va absoarbe şi va ajuta la relaxarea muşchilor şi la ameliorarea crampelor musculare. Te vei simţi mai relaxată  şi vei reuşi să adormi mai uşor. Nu îţi face griji dacă vei folosi prea mult unt! Până acum nu s-au descoperit efecte negative ale acestui produs. Asigură-te că vei citi cu precauţie instrucţiunile scrise pe eticheta produsului. Îl poţi găsi la orice magazin naturist sau pe site-urile de specialitate.

Sursă foto: Shutterstock