Urmează să devii părinte pentru prima dată? Vezi aici de ce să ții cont!

Așteptarea unui copil este un moment marcant în viața oamenilor, iar lucrurile sunt și mai intense atunci când e vorba de primul.

image

Pentru a te pregăti în mod corespunzător pentru acest capitol minunat și presărat cu noi provocări la tot pasul, există câteva elemente esențiale pe care nu ar trebui să le neglijezi, lucru posibil, din cauza agitației cu care o să te confrunți. Din fericire, de-a lungul prezentului articol, o să descoperi 3 lucruri pe care nu trebuie să le scapi din vedere în această călătorie.

Iată ce nu trebuie să-ți lipsească atunci când devii părinte

Începe prin a te informa cât mai mult posibil despre sarcină, naștere și îngrijirea copilului. Lecturile, cursurile online și discuțiile cu alți părinți te pot ajuta să-ți dezvolți  încrederea și să iei decizii informate.

În continuare, înțelegerea costurilor asociate cu creșterea unui copil este crucială, iar pentru că oricând pot apărea cheltuieli imprevizibile, este esențial să ai un buget bine stabilit, care te poate ajuta să te pregătești pentru cheltuieli ce includ articole precum scutece, haine și mobilier. Este important să te asiguri că ai un spațiu corespunzător pentru bebeluș în casă, deoarece un cămin sigur și confortabil este esențial pentru o creștere armonioasă a celui mic.

Nu uita nici de elemente precum cărucior, scaun de mașină pentru copil, leagăn și alte articole de îngrijire, cum ar fi termometru, aspirator nazal și perie pentru părul delicat al acestuia. La capitolul cărucior, dacă ești interesat/ă de ceva calitativ, poți să arunci un ochi site-ul babymatters.ro, iar acolo vei descoperi modelele Cybex de cărucioare 3 în 1 ce te vor salva în momentele când ieși cu cel mic la o plimbare și ai nevoie de ceva flexibil, ușor de manevrat și cât se poate de practic și confortabil pentru acesta. De asemenea, fii atent să ai suficiente haine pentru acesta, scutece, șervețele umede, loțiuni și alte produse de îngrijire necesare pentru a menține igiena și confortul micuțului.

Găsește și un medic pediatru în care ai încredere, programează vizitele regulate și asigură-ți accesul la informații de contact pentru situații de urgență.

Un alt aspect care nu poate fi trecut cu vederea, este să fii pregătit/ă să acorzi atenție nevoilor emoționale ale partenerului tău și să comunicați deschis, pentru că pregătirea pentru a deveni părinte este o provocare pe care o puteți aborda împreună ca o adevărată echipă. Fă-ți un plan legat de modul în care vei gestiona timpul după naștere alături de partenerul tău, pentru că stabilirea unei rutine echilibrate între îngrijirea copilului, muncă și timpul personal este importantă.

Nu în ultimul rând, dă dovadă de dragoste și răbdare. Fiecare părinte învață pe parcurs, așa că nu-ți fie teamă să ceri ajutor și să iei pauze atunci când este necesar.

Pe măsură ce te pregătești pentru această călătorie minunată, amintește-ți că nu există un mod perfect de a face lucrurile. Fiecare experiență este unică, iar bucuriile și provocările vor face parte din această aventură extraordinară, așadar, fii răbdătoare cu tine, pentru că nu există “părintele perfect”.

Sursă foto: Pixabay.com



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg