De ce este important să-i vorbești copilului tău încă din primele luni de viață

Deși mulți părinți sunt de părere că educarea copiilor începe odată cu grădinița sau cu primul an de școală, acest proces debutează, de fapt, mult mai devreme, încă din primele luni de viață.

image

Deși mulți părinți sunt de părere că educarea copiilor începe odată cu grădinița sau cu primul an de școală, acest proces debutează, de fapt, mult mai devreme, încă din primele luni de viață. Deși ai fi tentată să crezi că poți face și poți vorbi orice în prezența bebelușului, pentru că oricum nu înțelege nimic, realitatea este că micuții au o capacitate incredibil de mare de a memora ceea ce aud și chiar gesturi, pe care le vor reproduce mai târziu.

Toate mamele au instinctul de a vorbi cu bebelușii, gest care li se pare uneori infantil, dar care este de o importanță majoră pentru dezvoltarea creierului copilului.

Iată de ce este important să-i vorbești copilului tău încă din primele luni de viață:

Va învăța să vorbească mult mai repede

Cercetătorii au descoperit că atunci când mamele comunică cu nou-născuții lor, aceștia vor începe să vorbească mai repede. De asemenea, bebelușii învață cu aproape 300 de cuvinte mai mult până la vârsta de doi ani decât copiii mici ale căror mame le vorbeau rar. Practic, acest obicei este primul pas în educarea lor.

O idee excelentă este să îi vorbești copilului și într-o limbă străină, cea pe care ți-ai dori să o cunoască mai târziu, încă din primele luni de viață. Potrivit www.Followme.ro, mintea unui nou-născut este deschisă pentru a învăța să vorbească în orice limbă. Cu cât aude mai mult, cu atât va reține mai bine.

Îi dezvoltă capacitatea de comunicare

Înainte de a începe să vorbească, copilul va comunica prin expresii faciale, gesturi și plâns. Este esențial să răspunzi acestor semnale prin cuvinte, pentru ca el să perceapă că este ascultat și i se răspunde nevoilor lui. Spre exemplu, atunci când plânge, poți să-i spui: „De ce plângi? Ți-e foame?”. Este genul de comportament care îl va încuraja să comunice mai întâi cu tine, apoi, pe măsură ce crește, va fi mai deschis la comunicare și cu cei din jur, conform helpmegrowmn.org.

Îl înveți să aibă încredere în el

Dacă vorbești cu cel mic de la o vârstă foarte fragedă, el înțelege că este important, apreciat și i se acordă atenție. Acest lucru îl ajută să capete încredere în el și să depășească momentele de timiditate specifice oricărui copil.

Dezvoltarea emoțională

Cuvintele pe care i le adresăm copilului mic au putere și contează foarte mult pentru el și nu doar pentru dezvoltarea limbajului, ci și pentru dezvoltarea emoțională. Cuvintele sunt o modalitate incredibilă de a-i comunica micuțului cât de special este și cât de mult îl iubești. Deci, alege-ți atent limbajul pe care îl folosești cu el, în așa fel încât să-i transmiți emoții pozitive.

Foto: Pixabay



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg