Machiajul ochilor căprui le oferă make-up-artiştilor ocazia să îşi pună imaginaţia în evidenţă prin jocuri de culori, umbre şi tuş. Toate acestea pot fi folosite pentru a pune în evidenţă misterul privirilor persoanelor cu ochi căprui.

Farduri potrivite pentru ochi căprui

Ca în cazul oricărei culori de ochi şi în cazul ochilor căprui, intensitate acestor ochi poate să difere. Ţinând cont de acest aspect, vei vedea că poţi alege fardurile potrivite pentru diverse ocazii.

De exemplu, dacă ai ochi căprui-deschis, atunci cele mai potrivite farduri pentru tine sunt cele în nuanţe de maro, roz pal sau piersică. Acestea reuşesc cel mai bine să pună în valoare frumuseţea ochilor tăi. De asemenea, este vital să te ţii deparde de culorile de fard intense.

Dacă ai ochii semi-căprui, atunci îi vei pune în valoare cel mai bine folosindu-te de farduri în nuanţe verzi, bronz strălucitor şi/sau de nuanţe mov. Dacă îţi plac culorile metalice, atunci, pentru ţine se recomandă nuanţele de bronz.

Doamnele şi domnişoarele cu ochi căprui-închis se pot baza pe farduri intense şi fine de mov, dar şi de verde şi maro.

În cazul acestei culori de ochi se poate aplică şi un creion în nuanţă neagră, însă, doar dacă fardurile folosite în make-up sunt de nuanţe întunecate.

Nu doar fardurile trebuie alese în funcţie de culoarea ochilor, ci şi rujul. Descoperă aici ce rujuri se potrivesc persoanelor cu ochii căprui.

Totodată, femeile care au ochii căprui pot folosi fără probleme şi eyeliner-ul. Cel mai potrivit este cel negru, însă poţi folosi şi alte nuanţe.

Dacă vrei neapărat să foloseşti o anumită nuanţă de fard, ar trebui să ţii cont de următoarele sfaturi: 

Machiajul ochilor căprui în nuanţe închise

Pentru că nuanţă căprui a ochilor e accentuată de culoarea albastră, poţi alege o paleta de farduri cu tonuri marine. Obţii un efect dramatic care evidenţiază de minune zona ochilor.

Pentru un look dramatic, foloseşte nuanţe de mov, prună, verde şi albastru – toate accentuează privirea.

Inspiră-te din videoclipul de mai jos:

Machiajul ochilor căprui în nuanţe deschise

Pentru un machiaj foarte natural, foloseşte tonuri de maro, cărbune sau argintiu. Un machiaj în culori calde, neutre, accentuează frumuseţea naturală a chipului, fără să încarce, în timp ce tonurile aurii şi cele de bronz dau căldură privirii şi au un efect fresh şi natural.

Ce culori să nu foloseşti pentru ochii căprui

Atenţie!  Dacă ai ochii căprui, niciodată să nu  foloseşti farduri în nuanţe de teracotă   sau portocaliu. Aceste nuanţe nu se potrivesc deloc culorii ochilor tăi!

Descoperă în galeria foto de mai sus mai multe idei de machiaj pentru ochii căprui. 

 

Surse: fetecustil.ro, marieclaire.ro / Foto: pinterest.com