Mămăligă gratinată

1 68719 original jpg jpeg

La mic dejun sau la cină, mămăliga gratinată cu praz, caşcaval şi telemea de oi este o alegere potrivită.

Ai nevoie de

Pentru mămăligă

150 g mălai grişat

1 praf de sare

300 ml lapte

1 lingură unt

Pentru umplutură

2 fire praz

1 morcov

 200 g telemea de oi

2-3 linguri caşcaval ras

2-3 linguri ulei

sare

piper

Preparare

Tai prazul rondele,dai morcovul prin răzătoarea mare şi le căleşti în uleiul bine încins. Adaugi sare şi piper,după gust. Laşi să se răcească,apoi amesteci cu brânza fărâmiţată.

Fierbi laptele şi când începe să clocotească adaugi un praf de sare,torni mălaiul grişat,în ploaie,şi laşi pe foc 10 minute,amestecând permanent. Când mămăliga se desprinde de pereţii vasului,adaugi o lingură de unt,amesteci bine şi răstorni jumătate într-un vas termorezistent. Aşezi pe mijloc compoziţia de praz amestecată cu bucăţi de brânză,apoi torni restul de mămăligă.

Presari caşcaval răzuit şi introduci forma la cuptor 15-20 de minute.