Ce poţi face pentru a scăpa de tensiunea care îţi apasă tâmplelele după ce ai consumat alcool în cantităţi mai mari.

1. Banane

Unul dintre cele mai rapide, mai uşoare şi mai sănătoase moduri de a vindecă o mahmureală este de a face un milkshake de banane, folosind miere ecologică pentru a-l îndulci.

Banana are o acţiune calmantă asupra stomacului şi, împreună cu ajutorul mierii, reconstruieşte nivelurile de zahăr din sânge, iar laptele va calmă şi re-hidrata organismul tău.

2. Rădăcină de ghimbir

Ghimbirul este folosit de mult timp pentru combaterea greţurilor şi a răului de mare, deci poate fi adaptat de minune pentru combaterea mahmurelii. Prepară puţin ceai din rădăcina acestei plante şi apă fierbinte, adaugă apoi sucul de la o portocală şi zeama de la jumătate de lămâie peste ele. Nu în ultimul rând, pune şi o linguriţă de miere ca să îndulceşti băutura.

Citeşte şi: Mit spulberat! Nu citricele au cel mai mare conţinut de vitamina C

3. Miere şi lămâie

Probabil te-ai obişnuit să foloseşti aceste două alimente pentru a vindeca durerile în gât sau răguşeală, neştiind că ele sunt extrem de bune şi pentru mahmureală. Încălzeşte un ibric cu apă fierbinte şi adaugă-le pe cele două, deoarece vor da o mână de ajutor organismului tău, care ar trebuie să proceseze alcoolul.

4. Ciorba de burtă

Dacă numai gândul la această ciorbă îţi provoacă o stare neplăcută, află că în Turcia şi în Mexic ea este considerată un remediu excelent împotriva mahmurelei.

5. Băuturile sport

Sunt extrem de bune deoarece conţin electroliţi.

6. Gheaţa

Aplică o compresă cu gheaţă pe cap sau măcar o compresă rece care să amelioreze mahmureala.

7. Sucul

Sucul proaspăt de portocale va contribui la creşterea cantităţii de zahăr din sânge şi va ameliora simptomele neplăcute. Dacă simţi că stomacul tău nu face faţă însă, mai bine renunţi la fructele cu acid şi îţi îndrepţi atenţia către mere, care sunt ceva mai prietenoase din acest punct de vedere.

Citeşte şi: 8 situaţii în care oţetul de mere este cel mai bun remediu naturist

8. Apă

Deshidratarea este vinovată pentru starea de rău pe care o resimţi în mahmureală. Înlocuieşte lichidul pierdut cu apă şi sucuri naturale.

Sursa: secretele.com