Multe persoane aleg mobilierul din lemn atunci când îşi amenajează casa. Aspectul său masiv dă impresia unor spaţii mai mari şi mai interesante, iar tonurile de maro sunt întotdeauna o alegere bună atunci când vine vorba de design interior.

Totuşi, mobilierul de acest gen are şi unele dezavantaje. Preţurile de producţie sunt deseori ridicate, iar obiectele sunt destul de dificil de întreţinut. Cu trecerea anilor, materia primă a acestor obiecte, lemnul, se va deteriora, astfe că mobilierul tău va trebui recondiţionat sau înlocuit.

Citeşte şi: Cum să aşezi patul în dormitor, pentru a avea cât mai mult spaţiu

Dacă şi tu te confrunţi cu o astfel de problemă, iată un truc simplu, care să te scutească de o investiţie uriaşă, cel puţin pentru o perioadă.

Miezul de nucă, soluţie naturală pentru mobila veche

Ai nevoie de câteva nuci şi un strop de îndemânare. Pur si simplu freacă colţurile deteriorate ale mobilierului din lemn cu ajutorul miezului de nucă. O să fii surprinsă cât de rapid dispar semnele lăsate de timp.

Citeşte şi: Amenajare bucătărie bloc. Sfaturi şi idei despre cum să câştigi spaţiu

Secretul stă în uleiurile esenţiale care se regăsesc în nuci. Acesta acţionează ca un tratament natural pentru zgârieturile care apar pe suprafeţele din lemn.