Indiferent dacă locuieşti la casă sau la apartament, siguranţa domiciliului este foarte importantă. Chiar şi cei mai înţelepţi proprietari trebuie să fie atenţi la pericolele ascunse pe care anumite mirosuri le pot avea. Iată ce mirosuri trebuie să îţi atragă atenţia şi ce ar trebui să faci dacă îşi fac simţite prezenţa în casa ta!

Mirosul de mucegai

Acest miros poate indica o ţeavă spartă sau faptul că sifonul chiuvetei trebuie înlocuit. Mirosul de mucegai poate fi periculos, în special pentru persoanele care au alergii sau astm. Dacă mirosul de mucegai apare, verifică prima oară zonele cu probleme şi dezinfectează suprafeţele neporoase, (precum plăcile) cu o soluţie pe bază de înălbitor şi apă. În cazul suprafeţelor poroase, (precum gips-cartonul) cel mai bine este să le înlocuieşti cu totul dacă sunt pline de mucegai. Dacă mirosul persistă, dar mucegaiul nu se vede, cel mai bine este să suni la un specialist care te poate ajuta.

Mirosul de peşte

Simţi un miros de peşte în toată casa, dar nu îţi aminteşti că ai fi cumpărat fructe de mare? Acesta ar putea fi un semn că un dispozitiv electric, probabil un aparat des folosit, se supraîncălzeşte. Mirosul de peşte poate însemna că plasticul sau cauciucul din jurul aparatului afectat se topeşte. Cel mai bine este să verifici toate aparatele şi cablurile din încăpere, inclusiv prelungitoarele. Dacă într-adevăr mirosul vine de la un aparat, cel mai bine este să apelezi la un expert în reparaţii, care va stabili dacă aparatul trebuie reparat sau înlocuit. Dacă provine de la o priză sau de la un întrerupător, ce mai bine este să opreşti curentul şi să apelezi la un electrician.

Mirosul de animale