Mituri despre paste şi greşeli pe care trebuie să le eviţi atunci când le prepari

1 shutterstock 398786248 jpg jpeg

Pastele nu mai sunt de mult un preparat italian, ci au intrat în patrimoniul gastronomic mondial. În orice colţ de lume, când eşti în pană de idei sau te grăbeşti, acest fel de mâncare e soluţia salvatoare. Sunt însă multe mituri despre prepararea pastelor şi greşeli pe care omenii le fac, iar acestea pot compromite întreaga masă.

Înainte ca pastele preferate să devină carbonara sau bolognese, trebuie să fie fierte corespunzător. Acesta este cel mai important pas din pocesul de gătire, pentru a nu avea la final paste prea moi, lipicioase sau fără gust.

Unele reguli sunt cruciale, iar prima este să adaugi suficientă sare în apa în care le vei fierbe. Amestecând pastele din când în când vei preveni lipirea lor. Alegerea formei şi a dimensiunii adecvate este importantă pentru rezultat final, în funcţie de sosul folosit ulterior.

Nimeni nu doreşte paste prea fierte şi moi, poate doar bebeluşii are au început diversificarea. Aşa că, poate te gândeşti că clătirea lor cu apă rece va stopa procesul de gătire, cum se întâmplă în czul legumelor blanşate. Nimic mai greşit. Clătirea pastelor proaspăt fierte sub jet de apă rece face mult mai mult rău decât bine. Apa spală stratul de amidon de pe paste, care are un rol important şi permite sosului să le „îmbrace“ uniform. Singura excepţie când poţi clăti pastele este atunci când le foloseşti într-o salată rece.

Ulei la fiert?

Unii bucătari te sfătuiesc să adaugi ulei de măsline în apa în care fierb pastele, pentru ca acestea să nu se lipească. Dar acest aşa-zis truc nu va fce decât să-ţi sboteze masa. Îţi aminteşti când am spus că sosul trebuie să se lipească de paste? Uleiul va împiedica acest lucru şi vei vea în farfurie paste uleioase şi sos decantat. Dacă eşti îngrijorat că pastele se vor lipi, amestecă-le de câteva ori în timpul procesului de fierbere.

Pastele au înscris pe ambalaj timpul de fierbere şi ar fi o greşeală să nu-l respecţi. În general, omenii tind să le fiarbă prea mult. Însă prepararea lor al dente nu numai că le dă un gust mai bun, ci este şi mai sănătoasă şi va duce la un indice glicemic mai scăzut decât s-ar obţine cu pastele prea fierte. Un indice glicemic mai scăzut te ţine sătul mai mult timp şi are un rol importnt în reglarea colesterolului.

FOTO Profimedia



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg