Ingrediente:

100 g unt
150 g cireşe fără sâmburi
150 g ciocolată neagră
4 ouă 150 g zahăr
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
1 praf de sare
150 g făină

 

Topeşte ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi sau la microunde şi lasă-le să se răcorească. Mixează ouăle cu zahărul, apoi încorporează ciocolata. Amestecă făina cu cacaua, cu sarea şi cu praful de copt şi încorporează-le în compoziţia umedă. Omogenizează uşor cu o spatulă. 

Toarnă totul într-o tavă cu pereţii înalţi, tapetată cu hârtie de copt şi presară cireşele bine scurse. Dă-o la cuptorul preîncălzit şi coace 30-35 de minute, la 180 °C.

Când e gata, o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească puţin şi o porţionezi.