Negresă cu cireşe

1 shutterstock 223575259 jpg jpeg

Cireşele în combinaţie cu ciocolata fac un desert fin şi proaspăt. În plus, aceste negrese se prepară extrem de uşor, aşa că trebuie să le încerci!

Ingrediente:

100 g unt 150 g cireşe fără sâmburi 150 g ciocolată neagră 4 ouă 150 g zahăr 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 1 praf de sare 150 g făină

Topeşte ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi sau la microunde şi lasă-le să se răcorească. Mixează ouăle cu zahărul, apoi încorporează ciocolata. Amestecă făina cu cacaua, cu sarea şi cu praful de copt şi încorporează-le în compoziţia umedă. Omogenizează uşor cu o spatulă. 

Toarnă totul într-o tavă cu pereţii înalţi, tapetată cu hârtie de copt şi presară cireşele bine scurse. Dă-o la cuptorul preîncălzit şi coace 30-35 de minute, la 180 °C.

Când e gata, o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească puţin şi o porţionezi.