Nu arunca sâmburele de avocado, ci învaţă să-l consumi, astfel încât să scapi de colesterolul rău sau de tensiunea arterială. 

Cum se mănâncă sâmburele de avocado

Pentru că sâmburele de avocado este foarte tare, înainte de a fi consumat trebuie preparat. În primul rând, trebuie uscat la cuptor la o temperatură ridicată, pentru câteva ore. Unele persoane aleg să ţină sâmburii de avocado la cuptor timp de două ore, la 121°C, notează csid.ro. Odată ce sâmburele de avocado este deshidratat, acesta poate fi mărunţit şi pus într-un plender sau un procesor pentru a fi transformat într-o pudră, utilizată mai apoi în smoothie-uri, ceaiuri sau sosuri. Cu toate astea, odată ce sâmburele de avocado este deshidratat, cantitatea de antioxidanţi scade.

Citeşte şi: Ce este refluxul gastroesofagian şi cum se manifestă. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de avocado şi de sâmbure de avocado:

Colesterol: în urma unor experimente realizate pe şoareci s-a descoperit că sâmburele de avocado este ideal pentru reducerea colesterolului total, dar mai ales a colesterolului LDL.

Diabet: în urma unor experimente realizate pe şobolani, studiile recente arată sâmburele de avocado poate reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge în cazul şobolanilor cu diabet.

Citeşte şi: Ce să mănânci dimineaţa dacă ai gastrită. Alimente care te scapă de dureri şi disconfort

Tensiune arterială: studiile realizate pe animale sugerează că extractul de sâmbure de avocado poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, ajutând astfel la reducerea tensiunii arteriale, un factor de risc al bolilor de inimă.

Antioxidant: testele făcute asupra extractului din sâmburele de avocado arată că acesta are proprietăţi antioxidante puternice.

Antibacterian: în urma unui studiu s-a descoperit că extractul de sâmbure de avocado opreşte creşterea bacteriilor Clostridium.

Antifungic: sâmburele de avocado opreşte dezvoltarea fungilor, în special împiedică apariţia infecţiei Candida albicans, arată studiile.