Numărul afecţiunilor aparatului respirator a crescut la toate categoriile de vârstă, având diferite cauze, de la cele de natură organică până la cele sezoniere, de mediu.

Conştientă sau inconştientă, în repaos sau în mişcare, respiraţia este condiţia de bază a vieţii. Cu toţii respirăm, dar oare o facem cum trebuie?

Răspunsul la această întrebare îl putem afla săptămâna viitoare, în 26 februarie, de la renumitul Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor, fondatorul fitoterapiei moderne în România.

În cadrul conferinţei-eveniment „Respiră pentru viaţă, respiră pentru sănătate” va avea loc şi lansarea primei cărţi de medicină integrativă în limba română.

Cartea, intitulată „Afecţiunile aparatului respirator. Medicină integrativă şi terapii holistice” prezintă detalii despre anatomia aparatului respirator şi afecţiunile acestuia, precum şi diferitele metode de prevenire şi de tratare a acestora. De asemenea, sunt descrise terapii care completează efectul tratamentelor alopate, precum fitoterapia, homeopatia, acupunctura, aromaterapia, gemoterapia, apifitoterapia, ozonoterapia sau presopunctura.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.30, la Cinema PRO, intrarea fiind gratuită.

„Respiră pentru viaţă, respiră pentru sănătate” este un eveniment important care strange laolaltă nume cu rezonanţă pentru medicina românească, cum ar fi Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor , Gen. Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Acad. Prof. Dr. Adrian Restian, Prof. Dr. H. C. Gheorghe Mencinicopschi, dr Horaţiu Moldovan şi Dr. Biochimist Cristina Mateescu.