Blugii strâmţi

Numiţi şi skinny jeans sunt purtaţi în special de doamnele şi domnişoarele cu picioare lungi şi subţiri,mai ales că presează pielea şi oferă siluetei o formă prelungită. Însă,deoarece comprimă pielea,circulaţia sângelui este îngreunată din cauza presiunii. În acelaşi timp,venele se dilată şi chiar digestia are loc mai lent. În plus,cusăturile de pe laterale pun presiune pe nervii femurali,ceea ce favorizează apariţia senzaţiei de amorţeală în picioare şi chiar durere.

Tocurile înalte

Chiar dacă subţiază gleznele şi oferă piciorului un aspect frumos şi elegant,studiile au arătat că femeile se confruntă cu de patru ori mai multe afecţiuni ale membrelor inferioare decât bărbaţii. Osteoartrita,durerile de gleză,calusurile şi glezne luxate sunt doar câteva exemple ale pericolelor la care te expui dacă porţi frecvent tocuri. Aşadar,când alegi astfel de încălţăminte asigură-te că greutatea corpului este echilibrată în pantofi şi nu se pune presiune pe vârfuri.

Şlapi cu bandă între degete

Şlapii sunt esenţiali atunci când mergi la plajă sau la piscină,deoarece împiedică molipsirea cu anumite afecţiuni cum este ciuperca piciorului. Alege însă modele de şlapi normali şi nu cu bandă între degete,deoarece pot provoca leziuni pe talpă sau între degete care se pot infecta. În plus,acest tip de şlapi te determină să calci mai apăsat pe călcâie,provâcând durere şi disconfort.

Genţi voluminoase

Geanta este universul unei femei. Din ea nu lipsesc şerveţele,cosmetice,telefonul,agenda,pixuri,pastile şi chiar mâncare. Aşadar de multe ori avem tendinţa să alegem genţi voluminoase,în care să încapă tot ce avem nevoie. Însă,aşa eşti predispusă să pui în ea mai multe decât trebuie şi să o îngreunezi. Pentru că o cari pe un singur umăr,te alegi cu dureri de spate şi chiar de glezne,deoarece se pune presiune pe o singură parte a corpului.