Oul poate face parte din toppingul pentru pizza, se potriveşte la micul dejun, cu pâine prăjită, la prânz într-un sandviş rapid şi consistent sau seara cu felii de castravete, morcov şi puţin suc de lămâie. În plus, îl poţi savura şi simplu cu sare, piper şi puţină boia de ardei dulce, scrie eva.ro.

Citeşte şi:  Te foieşti de pe o parte pe alta? Urmează aceste 5 sfaturi pentru a avea un somn odihnitor

Fiecare ou fiert îţi furnizează multe vitamine şi minerale şi are aproximativ 50g. Iată ce conţine:

- 77 de calorii;
- 0,6g de carbohidraţi;
- 5,3g de grăsimi totale;
- 2g de grăsimi mononesaturate;
- 1,6g de grăsimi saturate;
- 212mg de colesterol;
- 6,3g de proteine;
- 6% din necesarul zilnic de vitamina A;
- 15% din necesarul zilnic de vitamina B2 (riboflavină);
- 9% din necesarul zilnic de vitamina B12;
- 7% din necesarul zilnic de vitamina B5 (acid pantotenic);
- 9% din necesarul zilnic de fosfor;
- 27% din necesarul zilnic de colină;
- 22% din necesarul zilnic de seleniu.

Citeşte şi: Coaja de lămâie vindecă durerile de articulaţii. Remediul natural care te scapă de disconfort

Ouăle fierte conţin o gamă variată de aminoacizi, ceea ce înseamnă că sunt o sursă de proteine complete. În componenţa lor se regăsesc şi calciu, vitamina D şi zinc. Majoritatea nutrienţilor sunt conţinuţi în gălbenuş, în timp ce albuşul are proteine în mod special, mai scrie sursa citată. 

Proteinele sunt esenţiale pentru susţinerea masei musculare, fortificarea oaselor şi producerea hormonilor şi enzimelor digestive în cantităţile optime. Un ou fiert este una dintre cele mai utile surse de proteine.