Icoane făcătoare de minuni

1 51100 original jpg jpeg

Nu se cunoaşte cu exactitate numărul icoanelor făcătoare de minuni şi nici al creştinilor binecuvântaţi cu puterile lor miraculoase. Sunt multe în România, iar despre ele s-a aflat chiar şi dincolo de graniţe.

Noi te invităm într-un pelerinaj virtual prin câteva locuri binecuvântate,iar dacă pleci în vacanţă,unele pot fi chiar puncte de atracţie pe harta călătoriei tale.

Icoana Maicii Domnului,Mănăstirea Nămăieşti,judeţul Argeş

Legenda spune că această icoană a fost pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca şi a fost înrămată în argint în anul 1798. Credincioşii vin cu zecile de mii pentru a primi ajutor atunci când sunt bolnavi,dar şi pentru a găsi linişte în cazul conflictelor din familie. Femeile care nu pot avea copii şi îşi doresc să devină mame îşi găsesc deseori un sprijin în această icoană care,se zice,că a făcut multe familii fericite.

Icoana Sfântului Mina,Biserica Sf. Mina,Bucureşti

Despre minunile acestei icoane s-a aflat odată cu un puternic incendiu care a ars în întregime biserica în anul 1847. Icoana a rămas însă intactă în catapeteasmă,în mijlocul flăcărilor. Iar de atunci,credincioşii primesc des dovezi de miracole. Este icoana la care se roagă cel mai profund,în aşteptarea unei minuni,femeile care vor să se căsătorească şi cei care au pierdut averi,dar şi familii.

Icoana Maicii Domnului,Mănăstirea Neamţ,judeţul Neamţ

Localnicii spun că aici se află „cea mai veche şi mai valoroasă icoană făcătoare de minuni“. Povestea este una cu adevărat fascinantă,iar stareţul o povesteşte cu răbdare fiecărui călător. Istoria ei începe în Lydda,oraş din Israel,chiar pe vremea când propovăduiau apostolii Petru şi Ioan. Acolo fusese ridicată o mică biserică drept mulţumire Fecioarei Maria,iar cei doi apostoli au chemat-o pe Maica Domnului s-o binecuvânteze.

Apostolii au ajuns înaintea Ei şi au văzut primii chipul Fecioarei,pictat ca prin minune pe un stâlp de lemn din apropierea bisericii. Bucurându-se de minunea aceea,Maica Domnului a înzestrat icoana cu putere vindecătoare. Se zice că în urmă cu mulţi ani,un duhovnic al mănăstirii a fost orb şapte ani şi,cum nu mai putea merge la biserică s-a rugat cu lacrimi Fecioarei Maria să-i redea vederea ca să poată sluji din nou. N-a trecut mult timp şi a început să vadă atât de bine,că nici de ochelari nu mai avea nevoie.

Citeşte şi:

Icoane care amintesc de Naşterea Maicii Domnului

Icoana care redă lumina ochilor

Miracolele icoanei de la Cacica

Icoana Maicii Domnului cu pruncul,Mănăstirea Ghighiu,jud. Prahova

Icoana a poposit de scurt timp în ţara noastră. A fost adusă tocmai din Siria,la Catedrala Patriarhală din Bucureşti,în anul 1958. Se spune că icoana i-ar fi cerut în somn Patriarhului Teoctist să o ducă la Ghighiu. Femeile care vor să aibă copii,dar şi cei care vor să scape de boli grave fac drumuri lungi tocmai până la Ghighiu pentru o minune în viaţa lor.

Icoana Maicii Domnului,Mănăstirea Nicula,jud.Cluj

Este una din cele mai renumite icoane din ţară,iar paşii creştinilor mânaţi de boli iau deseori calea Mănăstirii Nicula din judeţul Cluj. S-a auzit la sute de kilometri de Icoana Maicii Domnului care face minuni,iar anual,zeci de mii de pelerini se adună aici. Aceştia înconjoară biserica,mergând în coate şi genunchi,ca jertfă pentru iertarea păcatelor. Se zice că această icoană are puterea de a aduce prunci în casele în care tinerele s-au chinuit mult timp să aducă pe lume un copil şi n-au reuşit.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg