Puterile extraordinare ale îngerilor

1 74598 original jpg jpeg

Numiţi şi mesagerii lui Dumnezeu, îngerii reprezintă puntea dintre om si divinitate. Sunt creaturi spirituale, netrupeşti, invizibile şi nemuritoare, fiinţe dotate cu inteligenţă şi voinţă, create de Dumnezeu înainte de lumea materială.

Termenul de „îngeri“ desemnează vestitorii-căci aceştia vestesc şi fac cunoscută oamenilor voia lui Dumnezeu pe Pământ. Ziua din săptămână consacrată îngerilor este lunea. În Sfânta Scriptură,ierarhia cerească este compusă din 9 cete îngereşti,grupate în 3 trepte. În prima şi cea mai înaltă treaptă sunt cei care se află mai aproape de Dumnezeu:Tronurile,Heruvimii şi Serafimii. În cea de-a doua treaptă sunt Stăpâniile,Domniile şi Puterile,iar în cea de-a treia Începătoriile,Îngerii şi Arhanghelii. Arhangheliiau o putere mare şi misiunea de a apăra ţările şi popoarele.

Arhanghelul Mihail,conducătorul Puterilor cereşti

Numit de biserică slujitor al legii,al dreptăţii şi al adevărului,numele său semnifică în ebraică „cine este ca Dumnezeu?“ (mi=cine,cha=ca,El=Dumnezeu). Este arhanghelul luminii şi al focului şi este conducător al Puterilor cereşti. El i-a alungat pe Lucifer şi ceata îngerilor căzuţi din ceruri,rostind cuvintele regăsite şi în Sfânta Liturghie:„Să stăm bine,să stăm cu frică,să luăm aminte!“. În iconografia ortodoxă,Arhanghelul Mihail este reprezentat ca un tânăr puternic şi frumos,care poartă în mâna dreaptă o sabie de foc,iar în mâna stângă un scut,o creangă de curmal,o lance sau un steag alb,semn că vesteşte dreptatea Lui Dumnezeu şi îi apără pe credincioşi. El pedepseşte popoare rele şi apără popoare bune care împlinesc voia lui Dumnezeu. În Noul Testament,Arhanghelul Mihail apare la Învierea Domnului,fiind cel care ridică piatra de pe uşa mormântului. Conform Scripturii,toţi morţii  vor ieşi din morminte la glasul trâmbiţei Sfântului Arhanghel Mihail.

Citeşte şi:Mihai şi Gavriil-sărbătoarea îngerilor

Arhanghelul Gavriil,vestitor al mântuirii

Numele Său semnifică în limba ebraică „Dumnezeu este puterea mea“. În tradiţia ebraică,a fost îngerul pedepsei divine care s-a abătut asupra aşezărilor Sodoma şi Gomora. Sfântul Arhanghel Gavriil,ca înger al bucuriei şi al blândeţii lui Dumnezeu,a vestit sfinţilor părinţi Ioachim şi Ana că o vor naşte pe Fecioara Maria. După evanghelistul Luca,Gabriel ar fi anunţat atât naşterea lui Ioan Botezătorul,cât şi a lui Iisus. Este ocrotitorul familiilor,fecioarelor,copiilor,al mamelor care dau naştere micuţilor pe care îi cresc în credinţă şi îi pregătesc pentru mântuire şi pentru viaţă veşnică. El este şi ocrotitor al monahilor şi monahiilor,al celor care vieţuiesc în mănăstiri şi în sihăstrie. Gavriil apare înfăţişat de obicei în icoane purtând veşminte albastre sau albe şi un crin-simbol al Maicii Domnului.

Rafael,conducătorul îngerilor păzitori

În limba ebraică,numele său,compus din cuvintele „Rafa“ şi „El“,înseamnă „Domnul Vindecătorul“. Rafael este cel care l-a însoţit pe tânărul Tobia în călătoria sa în Mesopotamia pentru a recupera banii tatălui acestuia. Tot el a eliberat-o pe Sara de diavol şi a favorizat căsătoria acesteia cu Tobia. Considerat conducătorul îngerilor păzitori şi îngerul providenţei,Arhanghelul Rafael veghează asupra întregii omeniri. Este recunoscut ca fiind un vindecator al celor bolnavi,călăuzitor tainic al celor ce călătoresc şi ocrotitor al celor căsătoriţi. Adesea este reprezentat în iconografia creştină împreună cu tânărul Tobia şi cu câinele său,şi este înfăţişat ca un călător care merge prin lume cu baston şi sandale,cu traista pe umăr.

Citeşte şi:Rugăciuni către Sfinţii Arhangheli pentru fiecare zi a săptămânii

Îngerul păzitor,primit la botez

Fiecare om primeşte la Taina Sfântului botez,prin graţie divină,un înger păzitor. Acesta are mare putere,atât în viaţa de acum,aparând de duhurile rele,cât şi în vremea morţii,însoţind sufletele adormiţilor prin vămile văzduhului,până la 40 de zile. El este martorul vieţii noastre,atât al faptelor bune,cât şi al celor rele. Când facem lucruri rele,plânge şi se întristează,iar când facem fapte bune,se bucură. De aceea,e bine să i te rogi,citind acatistul Îngerului Păzitor („Sfinte Îngere,mijloceşte între cele de Sus să mi se lumineze mintea,să cunosc care este voia lui Dumnezeu cea bună,plăcută şi desăvârşită şi inima mea o îndreptează ca să săvârşesc cu osârdie fapte bune“,„Ingerul meu Păzitor,cere pentru mine puterea harului dumnezeiesc,întru care să umblu neabătut şi fără poticneală pe mântuitoarea cale a poruncilor lui Hristos,iar cu inima şi cu gura să slăvesc neîncetat Preasfântul Nume al Dumnezeului nostru şi să cânt Lui:Aliluia!”).Ştiai că......sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil,împreună cu soborul tuturor puterilor cereşti sunt prăznuiţi pe 8 noiembrie? Aceasta,pentru că cifra 8 reprezintă simbolul vieţii veşnice. 



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg