Cele mai frumoase locuri din India

1 67505 original jpg jpeg

India este una dintre cele mai frumoase ţări din lume şi merită să o vizitezi măcar odată. Aici găseşti unele dintre cele mai spectaculoase temple din lume, celebrul monument închinat iubirii, Taj Mahal, dar şi peisaje care-ţi vor tăia răsuflarea. Descoperă cele mai frumoase locuri din India.

Cele mai frumoase locuri din India. Golfurile din Kerala

Golfurile de la Kerala sunt formate din 38 de km de râuri,lacuri şi o junglă deasă,străjuită de palmieri falnici. Lacurile şi râurile sunt legate din canale,care oferă un peisaj feeric,care-i va impresiona cu siguranţă pe iubitorii de natură. Turiştii se pot caza în bărci transformate în hoteluri plutitoare şi pot naviga pe canalele liniştite în bărci sau în canoe.

Cele mai frumoase locuri din India. Konkan

Având la est lanţul muntos Sahyandri şi Marea Arabiei la vest,Konkan este capitala  regiunii Maharashtra din Goa. Acest loc adăposteşte cele mai frumoase plaje din India,cu kilometri întregi de nisip alb fin şi ape de culoarea turcoazului. Cele mai cunoscute plaje sunt Tarkali,Alibaug şi Dapoli. Konkan adăposteşte şi unul dintre cele mai vechi forturi din India,un monument unic în lume.

Cele mai frumoase locuri din India. Lakshadweep

Iubitorii de vacanţe exotice şi plaje de o frumuseţe răpitoare vor fi cu siguranţă impresionaţi de plajele Lakshadweep. Denumirea vine din sanscrită şi înseamnă sute de mii de insule. Defapt s-au format în jurul a 12 atoli de corali,a 5 bancuri de nisip şi 3 recife de corali. Peisajele sunt asemănătoare cu cele din insulele Maldive. Anual,acest loc este vizitat de mii de turişti,vrăjiţi de perfecţiunea întinselor plaje cu nisip alb.

Cele mai frumoase locuri din India. Lacul Dal

Lacul Dal mai este cunoscut ca şi “Bijuteria din Coroana Kashmirului”. Este străjuit de crestele înzăpezite ale munţilor şi este înconjurat de trei grădini:Mughal,Shalimar Bagh şi Nushat Bagh.

Cele mai frumoase locuri din India. Jaisalmer

Situat chiar în inima deşertului Thar,Jaisalmer este capitala statului Rajasthan. Mai este denumit şi “Oraşul de Aur al Indiei”,deoarece dunele de nisip de care este înconjurat şi pietrele din care sunt construite clădirile sale au o culoarea aurie,care iese în evidenţă sub strălucirea soarelui torid. Tot aici se găseşte şi fortul cu acelaşi nume.

Cele mai frumoase locuri din India. Plantaţiile de ceai din Darjeeling

Indiaeste una dintre cele mai mari exportatoare de ceai din lume,iar o plimbare printre culturile de ceai este o experienţă unică în viaţă. Cei interesaţi pot vedea cum se cultivă,se culege şi se prelucrează ceaiul înainte de a ajunge în pliculeţele înmiresmate şi aromate care ne fac ziua mai frumoasă.