Păltiniş, o staţiune la înălţime

1 46923 original jpg jpeg

Te gândeşti să petreci câteva zile la munte, dar nu vrei să mergi într-un loc supraaglomerat şi zgomotos? Ce zici de Păltiniş? Aerul este curat şi tare, iar priveliştea, greu de egalat!

Pe aceeaşi temă:

Bucovina,sub zăpezi

Descoperă Budapesta iarna!

O zi de Crăciun la Sibiu

Mai greu accesibilă şi mai puţin cunoscutădecât staţiunile de pe Valea Prahovei,Păltiniş se află la cea mai marealtitudine din ţară (1.450 m) şi este,totodată,cea mai veche staţiune montanădin România (1894).

Maşina,singurul mijloc de acces

Ai două variante pentrua ajunge la Păltiniş:maşina sau autobuzul,pentru că singura cale de acceseste şoseaua care leagă staţiunea de Sibiu. Drumul,lung de 33 de km,treceprinPădurea Dumbrava,unde se află MuzeulSatului,şi prin Răşinari,satul în care s-au nascut Goga şi Cioran.

Pârtii pentru toate gusturile

La Păltiniş nu prea ai şanse să teplictiseşti. Fie că schiezi,faci o plimare prin împrejurimi sau doar priveştipeisajul de pe terasa cabanei,nu vei uita cu siguranţă zilele petrecute aici.

Zăpada se menţine patru-cinci luni pe andatorită temperaturilor scăzute,iar pârtiile au grade de dificultate diferită,putând mulţumi pe oricine.

Vizitează împrejurimile!

Dacă activităţile sportive nu te tentează,poţi vizita Casa Noica,unde filozoful a trăit între anii 1975-1987

sau Schitul de la Păltiniş,la care poţiajunge după o plimbare de o jumătate de oră pe un drum forestier. Este variantaideală dacă vrei să faci mişcare şi să te bucuri de aerul curat şi liniştea dinjur.

Unde stai?

Tepoţi caza la unul dintre hoteluri sau într-una din numeroasele cabane şi vile.Pentru oferta completă accesează www.turistinfo.ro. Ar fi bine să-ţifaci o rezervare înainte de a ajunge acolo,pentru a nu avea surprize.