Iarna,frigul,miditatea scăzută şi vântul usucă pielea mai mult,Vara,temperaturile ridicate,expunerea la aerul condiţionat şi la soare au aproximativ acelaşi efect. Deci,cam tot anul,persoanele cu piele uscată au probleme. Iată  câteva soluţii prin care le poţi rezolva!

NU apei fierbinţi!

Evită băile fierbinţi,înlocuieşte-le cu duşuri călduţe. Apa fierbinte combinată cu ehimicalele din săpun (oricât de hidratant ar fi) sunt o adevărată tortură pentru piele.

Cremă,cremă,cremă

Pielea ta îţi spune singură când e prea deshidratată. Începe să „strângă” şi să te manânce. Este timpul s-o  răsfeţi cu cremă hidratantă. Aplic-o pe pielea uşor umedă. Dacă foloseşti uleiuri de corp,îndepărtează excesul prin tamponări uşoare cu un prosop. Foloseşte o cremă de mâini emolientă după fiecare spălat şi unge-ţi în fiecare seară călcâiele cu o cremă foarte hidratantă.

Exfolierea saptămânală

Cremele emoliente sunt mai eficiente dacă sunt aplicate pe o piele curată,fără celule moarte. Fă un tratament de exfoliere atât pe corp cât şi pe faţă  cel puţin o dată pe săptămână.

Foloseşte umidificatoare

Pielea are nevoie de o umiditate de cel puţin 30% pentru a se simţi bine. Camerele încălzite cu calorifer sau cele răcite cu aer condiţionat au maximum 10% umiditate. Dacă nu-ţi poţi permite umidificatoare în toate camerele,atunci cumpără măcar unul pentru dormitor.

Nu uita buzele!

Complet expuse frigului,vântului sau razelor de soare,buzele au nevoie de îngrijire constantă,mai ales că ele reţin cea mai mică parte din crema aplicată,comparativ cu alte părţi ale corpului. Foloseşte balsam de buze ori de câte ori simţi nevoia şi rujuri hidratante. Evită rujurile „long last” (cele care nu se şter uşor de pe buze) pentru că usucă foarte rău buzele.