Această anomalie extrem de rară se numeşte superfetaţie şi are loc când femeia însărcinată ovulează. Aşadar, conform teoriei, femeile pot rămâne gravide încă o dată, chiar dacă sunt deja însărcinate. Vor rezulta astfel, doi copii cu vârste diferite şi chiar şi cu zile de naştere diferite.

Superfetaţie este diferită de superfecundaţie, adică fecundare a două sau mai multe ovule, eliminate în acelaşi timp ori la scurt timp unul de altul. În acest caz, mama va avea va avea gemeni univitelinosi, care vor fi întotdeauna de acelaşi sex şi au acelaşi tip de sânge.

Citeşte şi: Ce simte o femeie la începutul sarcinii. Acestea sunt primele semne

În cazul superfetaţiei, copiii nu vor împărţi aceeaşi grupă de sânge. Totodată, aceştia pot fi diferiţi şi în ceea ce priveşte greutatea sau înălţimea.

În mod normal, femeile nu ovulează odată ce au o sarcină implantată, organismul împiedicând acest proces.În lume există doar zece astfel de cazuri, iar ultimul a avut loc în Australia.

Citeşte şi: Burta inestetică după naştere! Sfaturi utile pentru a-ţi recupera rapid silueta dinainte de sarcină

Kate Hill şi soţul ei aveau probleme în a concepe un copil. Femeia primise diagnosticul de ovar polichistic, care îi împiedică organismul să elibereze ovulele la mijlocul ciclului menstrual, de aceea a apelat la un tratament hormonal şi a aflat că este însărcinată. Zece zile mai târziu a avut parte de o surpriză. A rămas însărcinată din nou! 

Ambele fetiţe s-au născut sănătoase, prin cezariană, cu greutăţi şi dimensiuni diferite şi chiar cu grupe de sânge diferite

 

Sursă: brightside.me