8 motive pentru care e mai bine să fii mătuşă decât mamă

1 70656 original jpg jpeg

Auzi mereu cât este de frumos să fii mamă, însă, în multe situaţii, este chiar mult mai bine să fii mătuşă. Sigur că nu este copilul tău cel pe care îl iubeşti şi îl răsfeţi, dar te bucuri de multe alte avantaje.

1. Stai cu nepotul atât cât te simţi în stare

Acesta este un beneficiu de care părinţii nu se pot bucura. Nu poţi să îţi iei „liber” când este copilul tău. Dacă eşti mătuşă,te joci cu cel mic,îl asculţi,îl vizitezi şi apoi îţi vezi de planurile tale.

2. Eşti apreciată când ai grijă de copil

Simplul fapt că rupi 2 ore din timpul tău preţios îi face pe cei din jur să te admire. Iar părinţii sunt cu siguranţă dependenţi de tine. Deci,fiecare clipă petrecută cu cel mic este o faptă bună pe care o faci pentru părinţii lui. În cazul mamei,fiecare moment cu cel mic este o obligaţie… şi o plăcere,ce-i drept.

3. Nu treci prin durerile naşterii

Nu trebuie să treci prin durerile naşterii ca să te bucuri de prezenţa puştiului. Nu ştii de greţuri,de hidratarea în timpul sarcinii sau de bagajul pentru maternitate.

4. Ai mai puţine cheltuieli cu cel mic

Cheltuieşti de zeci de ori mai puţin decât mama copilului pe întreţinerea celui mic şi,cu toate astea,fiecare lucru cumpărat acestuia este privit ca un cadou. Una peste alta,fiecare ban cheltuit pentru nepot te transformă într-o mătuşă minunată.

5. Este mai uşor să fii o mătuşă amuzantă,decât o mamă distractivă

Aproape niciodată nu trebuie să impui limite când eşti mătuşă. Vrea copilul să sară pe pat? Nu poţi decât să îi ţii companie. Vrea dulciuri şi îngheţată? Îi iei cu mare drag,doar nu degeaba eşti mătuşa lui favorită.

6. Chiar dacă îi eşti mătuşă,te vede tot ca pe o mamă

De câte ori îi faci o surpriză copilul te comparăcu mama lui şi chiar îţi spune că tu eşti a doua lui mămică. Este bine să fii şi a doua,decât deloc.

7. Nu schimbi scutece şi nu aduni jucăriile

Nu eşti nevoită să schimbi scutece,să ştergi după el când varsă sau să aduni jucăriile împrăştiate prin casă. Aşa cum nu te stresezi nici dacă hainele i-au rămas mici sau dacă nu a vrut să mănânce nimic. Când dai de greu eşti ferm convinsă că mama lui va găsi soluţia.

8. Te poţi uita în linişte la filme pentru copii

Abia aşteptai să vezi Mica Sirenă? Acum ai ocazia să te uiţi la desenesau la filme,doar o faci de dragul nepoatei sau a nepotului. ca mamă nu ai timp de aşa ceva.



Recente

Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg