Cum îl ajuţi să-şi învingă timiditatea

1 72096 original jpg jpeg

Dacă micuţul tău e paralizat de timiditate atunci când se află în societate, e timpul să acţionezi şi să-l faci să aibă încredere în el şi în cei din jur. Iată ce metode să aplici.

Împrietenire acasă

Nu-ţi forţa odrasla să socializeze şi nici nu o împinge cu forţa de la spate. Un copil timid învaţă să-şi iasă „din carapace” treptat-şi,în general,atunci când se află „pe teritoriul lui”. Adică,acasă. Invită la tine acasă copii,colegi de-ai copilului tău,de la şcoală sau de la grădiniţă. Nu invita mulţi prichindei deodată,cel mult trei,patru-şi nu din cei mai zgomotoşi sau mai energici. Stai alături de puştiul tău şi iniţiază jocuri la care să participe toată lumea. Când copilul tău se simte deja relaxat şi antrenat în joacă,pleacă discret din încăpere şi revino din timp în timp,ca să te asiguri că totul merge bine.

Socializare în parc

În parc,dacă micuţul tău nu e în stare să-şi învingă reticenţa şi să se ducă singur spre alţi copii,nu-l forţa. Propune-i să priviţi împreună cum se joacă grupurile de copilaşi. Încercaţi să ghiciţi cum îl cheamă pe fiecare sau cine este cel mai mare,care dintre ei clădeşte cel mai frumos castel de nisip... Încet,încet,copilaşului tău se va deschide şi va dori să li se alăture.

Socializare la grădiniţă

Estefoarte important ca timidul tău să simtă că educatoarea sau învăţătoare îl încurajează şi îl iubesc aşa cum este. Nu trebuie să i se reproşeze mereu că nu socializează. O atitudine dezaprobatoare îl va face pe micuţ să perceapă că este diferit de copiii „normali”,şi îl va face să se izoleze şi mai mult.  Vorbeşte cu doamnele care se ocupă de educaţia copilului şi roagă-le să-l încurajeze ori de câte ori merită.

Fă-l să aibă încredere în sine

Deşi este încă mic,ţi-ai putea înscrie copilul la un sport (înot,aikido),alături de copii de vărsta lui,sau la un cerc de pictură. Orice activitate desfăşurată alături de alţi micuţi îl va ajuta să interacţioneze cu ei. Dar nu forţa lucrurile,nu insista să meargă la cursuri pe care nu şi le doreşte.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg