Descifrează-i limbajul corpului!

1 65261 original jpg jpeg

Învaţă şi află nevoile copilului tău, doar ghidându-te după limbajul trupului său. Chiar dacă nu ştie încă să vorbească, îi poţi fi alături cu orice are nevoie doar citindu-i în mişcări. Iată ce trebuie să ştii!

Nou-născuţii şi copiii mici,care încă nu ştiu să vorbească,pot comunica,fără să scoată un sunet. Bebeluşii se nasc cu abilitatea de a-şi exprima emoţiile,inclusiv tristeţea,supărarea sau mulţumirea.

Când stă mirat

Te uiţi la copilul tău care stă în pătuţ şi are o faţă de omuleţ mirat. Să ştii că lui îi ia mai mult timp să proceseze informaţiile pe care le află în fiecare secundă din viaţa lui.

Creierullui se dezvoltă şi în acest timp el are nevoie de mai mult timp pentru a înţelege ce se află în jurul lui.

Când îl vezi că se uită pe pereţi sau la anumite obiecte din casă,lasă-l să-şi formeze singur o „părere“ despre culori,forme şi distanţe. Dacă vrei,îi poţi descrie ce vede. Adoră să-ţi audă vocea.

Loveşte cu picioarele

Bebeluşuldă din picioare cu puter? Poate fi din cauza unui scutec murdar sau a unui vânt tras. Ori poate că nu se simte confortabil în pătuţ.

Pe de altă parte,când loveşte cu picioarele,dar faţa îi e senină,bebeluşul tău dă semne că e mulţumit şi ar vrea să se joace.

Întinde braţele

Nu mai încape îndoială că un copil mic care îşi desface braţele şi degetele de la mâini este bucuros. Priveşte-i cu atenţie faţa şi vei înţelege cu siguranţă ce vrea copilul tău.

Poate vrea să te simtă aproape şi cea mai bună variantă este să-l iei în braţe,ca să se cuibărească la sânul tău. Sau poate vrea o jucărie care zornăie,ca să descopere şi alte lucruri despre sunete,texturi şi forme.

Când îşi arcuieşte spatele

Nou-născuţii care îşi arcuieşsc spatele ar puta avea senzaţii de durere,care pot fi din cauza colicilor abdominale. De obicei,bebeluşii reacţionează astfel,ca să scape de senzaţia de disconfort.

Dacă pe timpul nopţii doarme bine,nu e cazul să intri în panică. Însă,dacă bebeluşul nu doarme bine de câteva nopţi,e bine să mergi la medic. Poate avea probleme cu aciditatea din stomac,iar pediatrul îţi va recomanda medicaţie corecpunzătoare.