Îl stresează şcoala. Ce să fac?

1 73342 original jpg jpeg

Ia note mici, e mereu trist şi n-are chef de nimic? Copilul tău ar putea fi stresat de şcoală. Iată cum îl ajuţi să treacă peste asta!

Pentru unii copii,şcoala este mai stresantă decât pentru alţii. Programa prea încărcată,relaţiile cu ceilalţi colegi sau profesorii prea severi sunt câteva dintre motive.

Dacă nu iei măsuri din timp,stresul se poate transforma într-o adevărată fobie.Află-i nemulţumirile

Vorbeşte deschis cu copilul tău. Chiar dacă el evită,roagă-l să-ţi povestească ziua petrecută la şcoală:cum s-a înţeles cu colegii,ce profesor a mai zis ceva.

Asta te va ajuta să afli care-i sunt temerile cele mai mari,ca apoi să discutaţi despre ele pentru a-l ajuta să le depăşească.

Dacă este stresat din cauza unei materii,ajută-l să înveţe. Dacă nu se descurcă,fă-l să înţeleagă că nu trebuie să fie as la toate.

O vizită la şcoală şi discuţia cu profesorii te ajută să afli cum se comportă copilul tău în clasă.

Poţi afla,de exemplu,de relaţia tensionată a copilului tău cu un coleg,dificultatea de a se concentra sau faptul că e mereu în competiţie cu ceilalţi.

Nu-l stresa şi tu!

Dacă standardele tale sunt foarte ridicate,copilul se poate simţi incapabil să le atingă. În acelaşi timp,va încerca să nu te dezamăgească,ceea ce pune şi mai mare presiune asupra lui. Chiar dacă tu vrei să aibă numai 10 sau să fie un olimpic...

Petreceţi mai mult timp împreună

Cel mai indicat este să petreceţi timp în aer liber mai mult. Plimbatul câinelui sau mersul pe bicicletă sunt doar câteva dintre variante.

Ajută-l să-şi facă un program

Cei mici se simt în siguranţă atâta vreme cât activităţile lor se desfăşoară după un orar bine stabilit. Profită de acest lucru şi ajută-ţi copilul să-şi planifice ziua,de la trezire până la culcare.

Relaţiile tensionate de acasă îi pot creşte nivelul de stres. Asigură-te aşadar că acest lucru nu se întâmplă şi rezervă-ţi timp să-i citeşti poveşti,să vedeţi un film sau să ascultaţi muzică împreună.

Pont

Leacul oricărui stres legat de şcoală este ajutorul pe care-l dai copilului ca să fie bine pregătit.