7 sfaturi pentru prima zi de şcoală

1 59391 original jpg jpeg

Începe un an nou şcolar. Ţi-ai pregătit copilul pentru noile îndatoriri cărora va trebui să le facă faţă pe băncile grădiniţei sau ale şcolii? Iată câteva sfaturi care să-l ajute să se adapteze.

Parcă ieri te întorceai cu micuţul tău de la maternitate şi te bucurai de fiecare zâmbet. Anii au trecut fără să-ţi dai seama şi te-ai trezit parcă pe nepusă masă că deja trăieşti alături de el emoţiile primelor zile de şcoală sau de grădiniţă.

Întrucât trece pentru prima dată pragul instituţiilor de învăţământ,trebuie să te înarmezi cu răbdare,pentru că misiunea ta de acum încolo nu va fi deloc uşoară. Dacă o iei din timp şi-i explici cum vor sta lucrurile,ai şanse mari de izbândă.

Trezeşte-l mai devreme

În primul rând,este greu pentru copilul tău să intre într-un ritm de viaţă destul de riguros. Nu se va mai trezi după pofta inimii,va avea de făcut teme şi va trebui să se integreze într-un grup de colegi.

Prin urmare,activităţile lui obişnuite se vor schimba radical şi trebuie să fie pregătit pentru asta. De aceea,  începe să-l trezeşti mai devreme dimineaţa,până când va ajunge să se acomodeze cu programul de la şcoală.

Şcoala nu e o pedeapsă

Specialiştii îţi recomandă să nu-l ameninţi pe copil cu şcoala dacă vrei să-l pedepseşti. Acest lucru îi va crea din start o imagine negativă despre ceea ce se întâmplă la şcoală.

Aşa îi organizezi programul de masă

Dacă în mod normal copilul tău mânca de câte ori îi era foame,la şcoală orele de masă sunt fixe. Fii promptă şi explică-i de ce este nevoie să parcurgă din timp acelaşi ritual.  Şi s-a terminat cu ciugulitul între mese!

Mergeţi împreună la cumpărărturi!

Ce altă modalitatea mai bună să-ţi obişnuieşti copilul cu şcoala decât să-l iei cu tine când cumperi lucrurile de care va avea nevoie la şcoală?

Lasă-l să aleagă ce-i place,în limita bugetului de care dispui,pentru că astfel va folosi totul cu plăcere.

Explică-i la ce foloseşte fiecare obiect cumpărat şi lasă-l să probeze ghiozdănelul sau uniforma pentru şcoala.

Aplică noile reguli

S-a dus vremea când îi strângeai tu jucăriile. Pune-l să facă ordine în lucrurile pe care le foloseşte şi nu-l răsfăţa decât atunci când merită.

Astfel va deveni mult mai responsabil şi în ceea ce priveşte comportamentul lui de elev. Poţi începe să-i dai de făcut diverse teme,pe care ştii că le poate face singur.

Tu câştigi momente numai pentru tine,iar el se acomodează cu lecţiilepe care va trebui să le facă.

Motivează-l

Explică-i copilului tău că aşa cum tu mergi la serviciu,şi el va începe să aibă un „loc de muncă”,cu obligaţii şi îndatoriri. Şi,la fel ca orice serviciu,răsplata vine în funcţie de calitatea muncii. Mai spune-i că la şcoală va afla multe lucruri noi şi interesante,care cu siguranţă îl vor captiva şi-l vor ajuta să practice profesia la care visează.    

În prima zi de grădiniţă,ete posibil ca cel mic să plângă. Este normal să creadă că este abandonat acolo. Spune-i dinainte că grădiniţa este un loc frumos şi că o să-şi facă prieteni mulţi dacă este cuminte.

Sfat

Este bine să-l înveţi din timp pe copil să răspundă politicos la întrebările învăţătoarei sau ale colegilor.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg