Banii nici măcar nu întreţin fericirea

1 62895 original jpg jpeg

Cercetătorii americani de la Universitatea Brigham Young au demonstrat că poţi cumpăra orice numai o căsnicie fericită şi stabilă nu, contrazicând zicala potrivit căreia „banii n-aduc fericirea, dar o întreţin”.

Oamenii de ştiinţă au studiat circa 1.750 de cupluri căsătorite din Statele Unite ale Americii. În urma analizelor lor statistice,ei au observat că perechile pentru care banii nu erau importanţi şi care nici nu aveau o situaţie financiară foarte bună,erau mulţumiţi de căsătoria lor,spre deosebire de cuplurile materialiste şi înstărite.

Modul în care partenerii percep banii este mai important pentru sănătatea căsniciei lor decât situaţia lor financiară propriu-zisă”,a spus Jason Carroll,coordonatorul studiului citat de site-ul Sciencedaily.com.

În ciuda materialismului pe care îl au în comun partenerii,un cuplu interesat mai mult de bani are mai puţine şanse la fericire decât unul în care numai unul dintre parteneri este materialist.

Uneori,oamenii se pot înşela cu privire la cât de importante sunt căsniciile lor pentru ei”,a mai atras atenţia Carroll. „De aceea,este util să faci un pas înapoi şi să vezi cât de mult te concentrezi asupra relaţiei tale de cuplu.