Cum măreşti şansele unei relaţii la distanţă

1 53157 original jpg jpeg

Foarte mulţi oameni au, de-a lungul vieţii, o relaţie la distanţă, dar, din păcate, puţini sunt cei care se pot lăuda cu un final fericit. Ochii care nu se văd chiar se uită? Dragostea poate totuşi învinge orice? Haideţi să analizăm problema…

Există mai multe scenarii care pot duce la acest gen de relaţii. O dragoste născută într-o vacanţă de vară şi care se încăpăţânează să reziste şi altor anotimpuri,doi iubiţi care sunt separaţi de faptul că au intrat la facultăţi din oraşe diferite,soţi care sunt puşi în această situaţie de oferta de serviciu primită de unul dintre ei sau,mai nou,dragostea on-line. Majoritatea relaţiilor de acest tip ajung să se răcească pentru că sunt expuse la o sumedenie de riscuri. Unde mai pui că avem şi zicale populare care ne avertizează asupra deznodământului cel mai probabil. Chiar se sfârşesc toate relaţiile la distanţă cu o despărţire?

Avantajele relaţiilor la distanţă…

Relaţiile la distanţă au deopotrivă avantaje şi dezavantaje. Cu certitudine,nu ai riscul de a te simţi sufocat şi poţi să-ţi descoperi partenerul în propriul tău ritm. E-mailul îţi permite,dacă eşti onest,să-ţi prezinţi adevăratul suflet indiferent de înfăţişare,şi astfel poate să apară o dragoste de esenţă tare şi nu doar de dragul aparenţelor. Descoperirea celuilalt este mai incitantă,iar scrisul lasă frâu liber imaginaţiei şi permite o libertate mult mai mare decât cea faţă în faţă.

…şi dezavantajele lor

Lipsa intimităţii poate cântări precum o piatră de moară la gâtul celor doi îndrăgostiţi. Nu ai parte de sărutări,dezmierdări,îmbrăţişări,iar între rarele întâlniri sexul este doar virtual. Ochii care nu se văd se uită,comunicarea are de multe ori de suferit. De asemenea,din punct de vedere emoţional o astfel de relaţie este mult mai greu de dus. Cu cât sunt mai reuşite şi intense întâlnirile,cu atât perioadele de singurătate vor deveni mai frustrante şi mai dificil de îndurat. Este posibil ca dorul să te ducă la cheltuieli pe care să nu le poţi susţine,să-ţi neglijezi serviciul şi totul să se ducă pe apa Sâmbetei.

Cum îmbunătăţeşti şansele de reuşită

Relaţiile la distanţă pot să meargă,dar necesită efort susţinut,reguli respectate şi foarte,foarte multă încredere şi maturitate. De asemenea,o condiţie esenţială este ca dragostea care te leagă de partenerul aflat la kilometri depărtare să fie profundă şi împărtăşită la acelaşi nivel. În continuare,vă voi prezenta 7 lucruri care să vă crească şansele de reuşită.

Multă încredere,zero gelozie

Gelozia este una dintre căile sigure spre disoluţia cuplului. Sigur că de la distanţă este mai dificil să ştii ce face partenerul. De va fi să te trădeze o va face şi ţinându-te de mână,şi fiind la distanţă. Dacă ai hotărât să ai o relaţie la distanţă,merită să intri în ea cu prezumţia de nevinovăţie şi cu încredere. Când vorbiţi,nu începe cu interogatorii ca la inchiziţie,fii naturală. Este firesc ca partenerul tău să aibă viaţă socială la fel ca şi tine. Sigur că e bine să nu fii naivă,dar suspiciunea este calea sigură spre eşec.

Faceţi lucruri împreună

Nu ţine cont de distanţă,jucaţi-vă împreună jocuri în reţea,bârfiţi pe Messenger,plănuiţi-vă următoarea vacanţă împreună,urmăriţi amândoi acelaşi film sau ascultaţi aceleaşi melodii,dându-le start în acelaşi timp şi imaginaţi-vă că dansaţi împreună sau chiar faceţi fiecare câţiva paşi de dans ca şi cum aţi fi împreună.

Comunicaţi nemijlocit,în fiecare zi

Pentru că nu aveţi posibilitatea să vă vedeţi în carne şi oase prea des,încercaţi să rămâneţi conectaţi prin orice alte mijloace posibile. De la programe de mesagerie instantă şi până la programe de video la distanţă,toate vă pot ajuta să vă povestiţi micile bucurii şi necazuri,reuşite sau insuccese astfel încât partenerul să se simtă în relaţie. Scrieţi e-mailuri detaliate,scrisori de dragoste sau trimiteţi mici atenţii fără un motiv anume.

Oferă-ţi şi câte o zi doar pentru tine

Din când în când,o scurtă pauză în comunicare este binevenită. Mai ales când frustrările ating cote înalte şi orice cuvânt ar putea fi interpretat astfel încât să conducă la ceartă. Ultimul lucru de dorit este o ceartă pe e-mail sau pe telefon,acolo unde argumentele nu sunt în general suficiente şi nu pot fi susţinute de prezenţa fizică. O zi sau două fără comunicare îţi poate da spaţiul necesar să tragi aer în piept şi să ai timp să ţi se facă dor de persoana iubită. Acest test al relaţiei îţi va da şi un răspuns legat de cât de implicată eşti,dacă pauza te distanţează sau te apropie.

simeon stalpnicul png

Vorbiţi de planurile voastre de viitor

În cele din urmă,dacă toate lucrurile vor merge bine,veţi ajunge să trăiţi împreună. Discutând despre acest moment şi despre visele voastre,o să aveţi ocazia să vă demonstraţi că relaţia merge pe drumul cel bun şi că amândoi vă doriţi ca toate eforturile să se materializeze în final într-o relaţie sub acelaşi acoperiş.

Întâlniţi-vă cât de des puteţi

Şi când mă refer la putinţă,mă refer la numărul de întâlniri pe care vi le permite bugetul. Nicio relaţie nu va rezista numai la telefon,aşa că încercaţi să vă construiţi un program de vizite de care să reuşiţi să vă ţineţi. Continuitatea şi ritmicitatea vor da o şansă în plus relaţiei şi vor ţine pasiunea şi speranţa în viaţă.

Nu-ţi pierde încrederea şi rămâi optimistă

Prietenii sau părinţii îţi vor spune că n-ai nicio şansă,nu-i asculta şi mergi pe mâna ta. Este mai bine să nu reuşeşti pe propriile forţe decât să abandonezi de gura altora şi să rămâi cu un regret permanent în suflet că nu ai încercat totul pentru dragostea ta. Rămâi pozitivă şi bucură-te de avantajele pe care le oferă o relaţie la distanţă. Mai mult timp pentru tine,pentru activităţile care-ţi plac,pentru învăţătură,carieră sau socializare. Atât timp cât relaţia la distanţă este doar o etapă prin care veţi trece ca să ajungeţi să trăiţi împreună,merită să fii pozitivă şi încrezătoare. Păstraţi de asemenea fiecare câte un obiect simbolic pentru relaţia voastră primit de la iubit pentru a-l avea aproape în moment de cumpănă.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg