Eşti mamă vitregă? Iată de ce să ţii cont!

1 58196 original jpg jpeg

Te-ai îndrăgostit de un bărbat care are copii dintr-o relaţie anterioară. Oricât de roză ar fi povestea voastră de iubire, ai probleme de comunicare şi relaţionare cu cei mici. Te-ai întrebat în repetate rânduri cum să te raportezi la această realitate şi cum să faci faţă acestei situaţii mai complicate? Găseşti răspunsurile mai jos...

Ca femeie pusă într-o astfel de situaţie,poţi trece prin mai multe stări. Poate ţi-ai fi dorit să-l fi cunoscut când nu era atât de legat,poate eşti geloasă pe relaţia pe care a avut-o şi pe mama copiilor,poate ai foarte multe resentimente vizavi de copii şi vrei din toate puterile să-i schimbi,să-i faci să te placă sau s-o înlocuieşti pe mama lor. Din păcate,aceste încercări nu-ţi vor folosi la nimic,ba mai mult riscă să anuleze şi să distrugă şi relaţia de iubire pe care o ai cu tatăl lor.

Asumă-ţi rolul în viaţa copiilor

În primul rând,pentru a supravieţui acestui rol,trebuie să ţi-l asumi. Aşadar,nu încerca să fii ceea ce nu eşti. A fi mamă vitregă este probabil unul dintre cele mai dificile,grele şi epuizante lucruri dintr-o viaţă de femeie. Gândeşte-te la câte probleme,discuţii şi certuri vei înfrunta,iar acesta nu este decât vârful aisbergului.  Când devii partenera unui bărbat într-o astfel de situaţie,cea mai bună abordare este comunicarea,să vorbeşti deschis despre gândurile şi problemele tale cu el.  

simeon stalpnicul png

Nu încerca să iei locul mamei naturale

Este foarte posibil ca micuţii să-şi „facă mendrele“ cu tine,cum s-ar spune,la început. Nu te apuca să-i disciplinezi tu,lasă această responsabilitate pe umerii partenerului. El va trebui să facă ordine şi să împartă dreptatea în casă. Dacă nu vei face aşa,copiii te vor considera duşmanul lor şi vor face tot ce este posibil să te învingă. În plus,nimic nu-i mai rău decât ca mama naturală să te deteste. Acest lucru îţi va pune,cel mai probabil,copiii în cap.

Dacă aveţi întâlniri comune,încearcă să fii naturală,să nu intri în competiţie cu ea şi să ai o abordare prietenoasă. Mama copiilor te poate ajuta foarte mult atunci când copiii sunt la voi. Ea poate să-ţi spună ce anume le place,ce nu şi cum au fost crescuţi.Vino în întâmpinarea lor

Interesează-te ce fac la şcoală,ce le face plăcere,ce nu,dar fără a exagera. Şi,pe cât posibil,ţine ce-ţi spun pentru tine. Faptul că nu le divulgi secretele îi va face să aibă încredere în tine. Nu ai vrea să fii privită ca o turnătoare care fuge repede la tata să-i dea raportul şi să-i pârască pe copii! Dacă problema pe care o afli este foarte serioasă,discut-o cu partenerul tău şi procedaţi în aşa fel încât copiii să nu afle.

Pe lângă timpul pe care îl petreci cu partenerul tău,aranjează şi activităţi de familie. Tu,el şi copiii puteţi merge împreună la un film,într-un parc de distracţii sau vă puteţi juca Wii ori alte jocuri pe calculator acasă. De asemenea,implică-i în activităţi de menaj,ajută-i să fie ordonaţi şi responsabili. Tu eşti mama lor vitregă,nu sclava Isaura,şi trebuie să-i înveţi şi aceste lucruri.

Acesta este unul din paşii importanţi pe care trebuie să-i faci. Nu profita de faptul că sunt mici,fii fermă în relaţia cu ei,dar nu agresivă. Altfel spus,încearcă să devii un model de comportament pentru ei. În final,tratează-i aşa cum ţi-ai dori să te trateze şi ei.



Recente

polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg