Poţi să fii o mamă relaxată

1 47435 original jpg jpeg

Orice femeie poate fi o mamă relaxată. Îţi trebuie răbdare, un strop de şiretenie şi să ştii când este cazul să pui piciorul în prag.

Pe aceeaşi temă:

Copil mofturos? Aşa-l faci să mănânce!

Aşa îşi face temele mai uşor!

Ca în fiecare dimineaţă,copilul nu se trezeşte. Te rogi de el să se îmbrace,să se pregătească pentru şcoală şi,tocmai când să iasă pe uşă,vezi că are tricoul pătat. Eşti nervoasă? Iată cum să te linişteşti.

Fă lucrurile pe rând

Când te ocupi de cel mic,nu încerca să faci trei lucruri deodată. Rişti să te enervezi la orice gest greşit pe care-l face.

Dacă şi-a terminat treaba şi se joacă liniştit,te poţi ocupa de activităţile din casă şi eviţi o situaţie tensionantă. Nu te enerva

După o zi de serviciu,răspunsurile în doi peri ale copilului nu-ţi cad deloc bine. Dar nu acţiona sub impulsul nervilor.

Cu puţin tact,îi poţi explica de ce greşeşte şi că plânsul nu-i va aduce ceea ce-şi doreşte. Aşa că lasă-l să-şi verse amarul. Văzând că nu-l bagi în seamă,se va potoli şi va încerca să te împace.

Cere ajutor

Multe femei cred că niciun efort nu e suficient pentru educaţia şi creşterea celui mic. Dar nu-i nevoie să te ocupi singură de asta,ci poţi cere ajutorul familiei.

Soţul,bunicii şi prietenii te pot înlocui cât timp faci o plimbare prin parc sau ieşi în oraş cu o prietenă. Asta nu înseamnă că îţi laşi copilul baltă. Dimpotrivă,aşa îţi limpezeşti gândurile

şi te întorci acasă cu energie şi cu chef de joacă.

Când începi să te enervezi din cauza agitaţiei celui mic,încearcă să te calmezi:respiră încet şi profund. Respiraţia precipitată care însoţeşte momentele stresante duce la creşterea anxietăţii.

Dacă furia nu-ţi trece,te ajută munca fizică:poţi să speli geamurile,să cureţi aragazul ori vasele din bucătărie.

În plus,nu uita că regula de aur pentru ca prâslea să nu te obosească prea tare este să-i dai ceva de făcut. Scoate-l în parc,jucaţi-vă împreună şi cumpără-i jucării care să-l stimuleze să se joace singur.