Ţineţi banii la comun?

1 67069 original jpg jpeg

Banii n-aduc fericirea, mai ales când îi ţineţi separat şi vă „tocmiţi” pentru fiecare leu. Iată ce trebuie să faceţi pentru ca ei să nu strice armonia conjugală.

Hotărâţi împreună

Discutaţi şi stabiliţi împreună cum doriţi să păstraţi sau să cheltuiţi banii. Alcătuiţi un buget lunar în care să cuprindeţi cheltuielile curente,ratele,dar şi lucrurile pe care doriţi să le cumpăraţi şi care nu sunt neapărat urgente. Planificaţi,dacă este posibil,unele economii.

Totul la comun

Dacă sunteţi de acord puteţi ţine toţi banii la comun. Este cea mai bună metodă şi poate funcţiona foarte bine dacă amândoi aveţi acelaşi punct de vedere. În plus,arată că fiecare îşi doreşte o viaţă de cuplu adevărată,fără nicio urmă de egoism.

Un cont doar al tău

Dacă soţul tău este mai strâns la buzunar şi nu puteţi cădea de acord asupra tuturor cheltuielilor,există şi o altă soluţie. Puteţi avea un cont comun pentru cheltuielile casei şi un alt cont în care să vă păstraţi o parte din bani,pentru mici cheltuieli personale.

Cheltuieli pe din două

La cealaltă extremă se situează cuplurile care nu vor să amestece deloc banii cu dragostea:fiecare are contul lui,iar cheltuielile se împart la jumătate. Dacă alegi această variantă,nu exagera totuşi. Ar fi ciudat şi greu să vă străduiţi tot timpul să împărţiţi cheltuielile la doi,mai ales dacă mergeţi în vacanţă sau ieşiţi împreună la un restaurant.