Un cadou inedit pentru cei dragi: „Copăcelul mărţişor”

1 56091 original jpg jpeg

De 1 Martie, poţi dărui „copăcelul mărţişor”, o dovadă de dragoste şi prietenie, un simbol al sentimentelor care vor înflori şi vor dura precum un arbore.

Molizi din Harghita

În fapt,„Copăcelul mărţişor” este reprezentat de molizi în vârstă de 1 an,care provin din localitatea Bilbor,judeţul Harghita. Au înălţimea de câtiva centimentri şi sunt în ghiveci. După ce vei fi achiziţionat copăcelul cu pricina,la rândul tău îl vei putea replanta împreună cu cei dragi.

„Am readus la suprafaţă o dorinţa mai veche. Mi-am dat seama ca un copăcel creşte asemeni sentimentelor”,a  declarat Liana Buzea,cea care a venit cu ideea mărţişoarelor vegetale. Liana este fondatorul „Magazinului de copaci” şi al inţiativei „Plantăm fapte bune în România”.

Unde îl comanzi

„Copăcelul mărţişor”poate fi comandat pe adresa magazin@platamfaptebuneinromania.ro,până în data de 3 martie,ora 12.00,pentru a putea fi onorate comenzile la timp. Preţul acestuia este cuprins între 12 si 15 lei.

După acoperirea cheltuielilor,fondurile rămase vor fi folosite în activităţile Plantăm fapte bune în România-iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat,care şi-a propus ca,în 2014,să împădurească 21 de hectare de teren,cu ajutorul a 3000 de voluntari.

Cum îl îngrijeşti

Câteva instrucţiuni de îngrijire:în casă copăceii vor fi ţinuţi asemeni oricărei plante,într-un loc răcoros,cu acces la sursă naturală de lumină. Vor fi stropiţi,inclusiv pe ace,la un interval de 2-3 zile. Plantarea lor se va face în regiuni montane sau în zone cu sol cu PH neutru,ferite de soare puternic.

Citeşte şi:

Obiceiuri de Sărbători în Bucovina

Concurs de Dragobete:"Scrisoare pentru dragul meu"