Unde mergi cu bebe în vacanţă

1 47389 original jpg jpeg

„A venit vacanţa cu trenul de Franţa...” şi tu arzi de nerăbdare să pleci undeva, să te desprinzi de cotidian. Dar bebe are câteva luni şi nu ştii unde ai putea merge ca să-i fie bine şi să se adapteze cu uşurinţă. Iată câteva propuneri şi câteva sfaturi să alegi locul cel mai potrivit pentru el.

La mare-briza marină îl fortifică

Aerul marin îi va face foarte bine bebeluşului tău cu condiţia să-l ţii doar sub umbrelă şi să ai grijă să nu se deshidrateze. În geanta lui trebuie să pui neapărat o cremă solară cu cel mai mare factor de protecţie (50),o pălărioară sau o şapcă şi o pereche de ochelari de soare. E bine să pleci cu bebe la mare când el poate să stea în funduleţ. Stai cu el pe plajă până la ora 10.30 şi după ora 16.30. Nu-l ţine niciodată mai mult de o oră în soare. Bebeluşii sunt foarte sensibili la căldură şi,după mai mult de o oră de plajă,devine nervos şi nu mai poate dormi.

Îţi place muntele cu aerul proaspăt şi cu răcoarea lui permanentă? Pentru ca şi bebe să se simtă bine,alege o destinaţie montană sub 1.500 de metri. Nu-l plimba cu telefericul şi nu încerca să faci un traseu montan cu el în spate. În bagajul lui trebuie să pui hăinuţe groase şi neapărat o cremă solară şi o pălărioară. Chiar dacă eşti la munte,soarele e şi aici puternic şi îi poate face rău.

Aceasta este destinaţia ideală pentru o vacanţă cu bebe. Lcul în care mergi este mult mai liniştit,fără aglomeraţia de turişti pe care o găseşti la mare sau la munte. Iar bunicii sunt gata să-i ofere micuţului tău tot ce îşi doreşte. În plus,bebe se adaptează mai uşor şi poate să se odihnească fără probleme. Important este ca în bagajul tău să pui şi un spray anti-ţânţari (există sprayuri speciale pentru bebe) care să-i protejeze pielea bebeluşului de înţepăturile de insecte.

Cel mai important lucru este ca bebe să fie aşezat obligatoriu într-un scaun special. Dacă-l aşezi pe scaunul din faţă,trebui să dezactivezi airbagul. La un accident uşor,acesta se desface şi-l poate sufoca pe bebeluş. Pune în dreptul geamului lângă care stă o perdea care să-l protejeze de soare. Din geanta ta nu trebuie să lipsească scutecele,apa,şerveţelele umede,hainele de schimb,laptele şi o gustare pentru el. Din oră în oră fă câte o oprire şi scoate-l afară pentru zece minute. Nu-l lăsa niciodată singur în maşină,chiar dacă doarme.