Pielea uscata este stratul de celule moarte ale pielii,care se acumulează pe suprafaţa exterioară pentru o perioadă lungă de timp. În plus,ea apare atunci când lipseşte procesul de exfoliere.

Chiar dacă există nenumărate tratamente şi creme care hidratează şi catifelează pielea,eficiente sunt şi remediile naturale făcute în casă cu ingrediente simple.

1. Ulei de măsline pentru piele uscată pe picioare

Datorită cantităţii mari de antioxidanţi şi vitamine,uleiul de măsline menţine pielea hidratată. În plus,este considerat remediul ideal în tratarea pielii uscate de pe picioare.

Cum îl foloseşti:

Dacă ai piele uscată pe picioare, ia nişte ulei de măsline extra-virgin şi aplică-l direct pe piele cu 30 de minute înainte de a merge la duş. Lasă-l să acţioneze şi apoi spală-te. În plus,uleiul poate fi aplicat şi înainte de utilizarea cremelor obişnuite.

Citeşte şi:Scapă de CELULITĂ până la vară simplu şi rapid

2. Ulei esenţial de nucă de cocos pentru piele uscată pe picioare

Acizii graşi esenţiali prezenţi în uleiul esenţial de nucă de cocos ajută în menţinerea pielii hidratate şi,implicit,catifelate.

Cum îl foloseşti:

Aplică un strat gros de ulei esenţial de nucă de cocospe picioare. Lasă-l să acţioneze cel puţin o oră şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Un alt mod prin care poţi folosi acest ulei este prin combinarea lui cu alt ulei (de nucă de cocos sau de măsline). Pune-l într-o oală mică la încălzit. Apoi aplică-l pe picioare prin mişcări circulare. Lasă-l să acţioneze şi clăteşte cu apă.

3. Mască exfoliantă cu iaurt şi miere pentru piele uscată pe picioare

Acidul lactic prezent în iaurt ajută în tratarea pielii uscate,lăsând-o catifelată. În plus,mierea şi iaurtul este combinaţia de ingrediente care poate fi folosită şi pe faţă,atunci când vrei să îndepărtezi celulele moarte ale pielii.

Pentru prepararea măşti,ai nevoie de:

-½ cană de iaurt
-2 linguri de miere

Piele uscată pe picioare - Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol ingredientele şi amestecă cu o lingură până se omogenizează. Pasta obţinută o aplici pe pielea picioarelor. Las-o să acţioneze 20 de minute,după aia clăteşte cu apă călduţă.

Citeşte şi:Măşti uimitoare cu castravete pentru orice tip de ten

4. Mască cu smântână şi făină de năut pentru piele uscată pe picioare

Datorită acidului lactic care se găseşte în smântână,pielea uscată şi iritată îşi va reveni după aplicarea ei,devenind catifelată şi plăcută la atingere.

Pentru prepararea măştii,ai nevoie de:  

-2 linguri de smântână
-1 lingură de făină de năut

Piele uscată pe picioare - Mod de preparare şi aplicare:  

Amestecă într-un bol cele două ingrediente. Aplică pasta obţinută pe picioare şi las-o să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Credit foto: www.livestrong.com