Iată cum prepari cea mai simplă reţetă de brioşe la tine acasă, potrivit retete.eva.ro

Ingrediente brioşe cu afine

  • 2 ouă
  • 250 g făină cu drojdie (făina care creşte singură)
  • 120 ml lapte
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 1 caserolă mică de afine proaspete

Citeşte şi: Reţeta de Clătite în două culori

Mod de preparare brioşe cu afine

Amestecă untul şi zahărul pudră împreună până ce se formează o pastă fină.
Adaugă ouăle şi bate cu un tel până când amestecul devine pufos şi aerat. Acesta este secretul pentru ca brioşele să-şi păstreze textura.
Cu grijă, încorporează făina prin mişcări de răsturnare a compoziţiei folosind o lingură de lemn.
La final, adaugă afinele şi amestecă delicat.
Adaugă laptele pentru a menţine aluatul moale.

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicios

Unge formele pentru brioşe cu puţin ulei şi toarnă compoziţia în ele, până sus.
Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius şi lasă-le timp de aproximativ 20 de minute.
Ca să verifici dacă sunt coapte, apasă uşor pe partea de sus a unei brioşe. Este uşor elastică şi revine la forma iniţială dacă este coaptă.