Aperitive calde pentru zile geroase

1 60981 original jpg jpeg

Poate că pentru mulţi dintre noi rezoluţia pentru 2015 este începerea unei diete. Că faci parte dintre aceştia sau nu, îţi garantăm că vei adora ideile de mai jos pentru o cină uşoară din serile geroase de ianuarie.

Alături de un ceai aromat fierbinte sau poate chiar de un punch,aceste aperitive ingenioase se vor constitui într-un adevărat răsfăţ binemeritat după o zi solicitantă şi stresantă!

Rulouri cu urdă şi ardei gras

Ingrediente:

3 lipii de mărime medie1 ardei gras roşu,1 ardei gras galben200 gr urdă2 linguri untSare,piper,boia dulce-după gust

Mod de preparare:

Ardeii se spală,curăţă şi se taie cubuleţe mici. Untul şi urda (la temperatura camerei) se amestecă,apoi se încorporează ardeii. Se adaugă sarea,piperul,boiaua. Se taie fiecare lipie în jumătate. Se încălzesc bucăţile de lipie în cuptor. Atenţie:trebuie doar să fie fierbinţi,nu să se coacă! Se ung bucăţile de lipie cu amestecul obţinut,se rulează şi se servesc calde.

Tips:Aveţi liber la condimente! Adăugaţi ce va place şi inovaţi mereu!

Mini-tartine fierbinţi cu caşcaval şi şuncă

eda8173d1140958fb6319153cd9dc0b1 jpg jpeg

O baghetă franţuzească albă

½ pachet unt slab

250 gr caşcaval

250 gr şuncă slabă

Sare,boia de ardei dulce

Se taie bagheta în felii cu grosimea de 1 cm. Se ung cu unt. Feliile de şuncă (tăiate foarte subţiri) se împachetează în 4 şi se aplică pe feliile de pâine.  Caşcavalul se rade şi se aplică topping pe mini-tartine. Se adaugă un vârf de sare şi boia pe fiecare felie.Se tapetează un vas de sticlă termorezistentă cu hârtie de copt şi se pun mini-tartinele le la cuptor până se rumenesc. Se servesc,de asemenea,fierbinţi!

Tips:Se pot orna cu roşii cherry şi oregano!

Ciuperci cu caşcaval afumat şi bacon

e36110b24aa67ae183ff08ebe770b8bd jpg jpeg

Ingrediente:

500 gr ciuperci mari

200 gr caşcaval afumat

150 gr bacon

O legătură mică de mărar

1-2 linguri smântână

Sare,piper alb,piper negru – după gust

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă ciupercile,se folosesc doar pălăriile. Se taie mărunt baconul şi mărarul,se adaugă smântâna,sarea şi piperul,iar caşcavalul se rade. Se umplu ciupercile cu amestecul obţinut şi se pune deasupra câte o linguriţă de caşcaval ras. Se tapetează un vas de sticlă termorezistentă cu hârtie de copt şi se pun ciupercile la cuptor până se rumenesc. Se servesc fierbinţi!

Tips:Dacă vă plac combinaţiile neobişnuite,în loc de piper puteţi pune chimen sau nucă măcinată!

Pont:Poţi folosi urdă,unt slab şi caşcaval Koliba.