Aperitive cu pepene galben pentru o masă de vară

1 63733 original jpg jpeg

Chef Ştefan Popescu ne învaţă cum să folosim pepenele în combinaţii delicioase, fresh, numai bune pentru aceste zile caniculare.

Salată cu prosciutto

Ingredinte:

100 g pepene galben

50 g prosciutto

70 g spanac tânăr

20 g parmezan

70 g smochine

20 g miez de nucă

20 ml ulei de măsline

50 g portocale întregi

20-30 ml suc proaspăt de portocale

Pepenele galben se spală,se curăţă de coajă,se scobeşte cu lingura specială şi se fac 10 bucăţi. Tocăm o parte din frunzele de busuioc şi le amestecăm cu uleiul de măsline pentru a obţine un ulei aromat. Introducem 10 bucăţi de mozzarella bocconcini în ulei pentru a căpăta aromă. Pe o frigăruie de lemn începem să înşirăm o bucată de pepene galben,o frunzuliţă de busuioc,o bucată de mozzarella bocconcini şi o căpşună.

Mai multe reţete găseşti AICI.