Aperitive cu pepene galben pentru o masă de vară
Chef Ştefan Popescu ne învaţă cum să folosim pepenele în combinaţii delicioase, fresh, numai bune pentru aceste zile caniculare.
Salată cu prosciutto
Ingredinte:
100 g pepene galben
50 g prosciutto
70 g spanac tânăr
20 g parmezan
70 g smochine
20 g miez de nucă
20 ml ulei de măsline
50 g portocale întregi
20-30 ml suc proaspăt de portocale
Pepenele galben se spală,se curăţă de coajă,se scobeşte cu lingura specială şi se fac 10 bucăţi. Tocăm o parte din frunzele de busuioc şi le amestecăm cu uleiul de măsline pentru a obţine un ulei aromat. Introducem 10 bucăţi de mozzarella bocconcini în ulei pentru a căpăta aromă. Pe o frigăruie de lemn începem să înşirăm o bucată de pepene galben,o frunzuliţă de busuioc,o bucată de mozzarella bocconcini şi o căpşună.