Aripioare picante......cu sos de soia
Dacă îţi este poftă de aripioare picante, poţi prepara singură unele foarte gustoase. Îţi arătăm cum în cele ce urmează!
Ingrediente:
-1 kg aripioare de pui
-1 lingură ulei
-1 lingură pastă de ardei iute
-5 linguri sos de soia
-1 lingură zahăr
-1 lingură zeamă de lămâie
Cum se prepară:
1 Se spală aripioarele şi se şterg bine. Într-un castron,se amestecă uleiul cu pasta de ardei,sosul de soia,zahărul şi zeama de lămâie,amestecând din când în când ca să se dizolve zahărul.
2 Se introduc aripioarele în sos,se acoperă vasul şi se lasă la marinat 4-5 ore,amestecând la 30 de minute,ca marinarea să se facă uniform. Se pun aripioarele şi sosul într-o tavă şi se coc în cuptorul preîncălzit aproximativ 45 de minute,când sunt puţin caramelizate.