Coşuleţe cu peşte alb

1 53727 original jpg jpeg

Ingrediente: 750 g cod, 100 ml vin alb, 1 ceapă, 350 g maioneză,1 linguriţă boia de ardei iute, 1 lămâie, 1/2 legătură pătrunjel verde,800 g foitaj, 1 ou, sare, piper, făină. Pentru decor: 1 ardei gras roşu, mărar, ceapă verde, 1 lămâie.

1. Codul se spală,se curăţă de oase şi de piele şi se pune la fiert în apă împreună cu vinul şi ceapa tocată mărunt pentru 10 minute. Se strecoară şi se lasă să se răcească.   

simeon stalpnicul png

2. Se pune peştele cu ceapa într-un castron,se adaugă maioneza,boiaua,coaja de lămâie şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper,după gust,se amestecă şi se dă la frigider.

simeon stalpnicul png

3. Se presară o planşetă cu făină şi se întinde puţin aluatul de foitaj dezgheţat. Se taie cercuri cu diametrul de 5 cm. Se dau deoparte 12 cercuri. Se întinde şi cealaltă foaie,se taie alte  cercuri,care la rândul lor se taie cu un pahar mai mic în interior.

simeon stalpnicul png

4. Cercurile întregi se aşază pe o tavă,se ung cu ou bătut pe margini,se aşază patru cerculeţe decupate deasupra fiecărui cerc întreg,ungându‑le cu ou pe fiecare,ca să se lipească.

simeon stalpnicul png

5. Se coc în cuptorul preîn­călzit timp de 10-15 minute. Se lasă să se răcească,se umplu cu amestecul de peşte şi se decorează cu ardei gras,felii de lămâie,mărar şi ceapă verde tocate mărunt. 

simeon stalpnicul png