Reţeta zilei: Chifle cu ceapă
Ceapa este un ingredient care se găseşte negreşit în bucătăria ta. Prepară-ţi o tavă cu chifle cu ceapă şi răsfaţă-te cu un preparat delicios şi simplu.
Ai nevoie de
Pentru aluat
1 kg făină
1 lingură drojdie
1 linguriţă zahăr
1 lingură ulei
sare,după gust
300 ml apă
1 ou
3 linguri mac
Pentru umplutură
3 cepe
5 linguri ulei
1 praf de sare
Preparare
Încingi uleiul,adaugi un praf de sare şi căleşti ceapa până când devine uşor sticloasă. O dai deoparte şi o laşi la răcorit. Freci drojdia cu zahărul,4-5 linguri de făină şi apă caldă până când se omogenizează. Laşi maiaua să crească 15 minute. O amesteci cu restul de făină,torni apa caldă,adaugi sarea,ceapa călită şi uleiul. Frămânţi până când obţii un aluat omogen,care nu se mai ţine de mâini. Îl laşi să creascăpână când îşi dublează volumul,apoi îl împarţi în jumătate.
Întinzi o foaie nu foarte subţire,din care decupezi chiflele. Le aşezi într-o tavă tapetată,având grijă să laşi spaţii între ele. După ce au crescut,15-20 de minute,le ungi cu ou şi le presari cu mac. Dai chiflele la cuptor până când se rumenesc. Procedezi la fel cu aluatul rămas.