Salată cu ton
Ai nevoie de:1 conservă de ton în ulei, 2 cartofi mari,2 ouă, 200 g fasole verde(conservă), 1 ceapă,2 roşii, 5-6 frunze de salată verde, 4-5 capere murate.
Pentru sosul vinegretă:3 linguri ulei de măsline,2 linguri oţet de mere,sare,piper
Cum se prepară:
1 Se spală cartofii,se fierb cu tot cu coajă în apă cu un praf de sare,apoi se strecoară,se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Ouăle se fierb tari,se curăţă de coajă şi se taie felii mai groase.
2 Se aşază,într-o salatieră,cartofii,fasolea scurse de zeamă şi tăiate bucăţi,frunzele de salată verde rupte bucăţi,tonul scurs de ulei,caperele desărate,roşiile tăiate felii şi ceapa tăiată rondele subţiri.
3 Se asezonează salata cu sosul vinegretă preparat din ulei,oţet,sare şi piper,după gust,se garniseşte cu felii de ouă fierte şi se serveşte imediat.