Salată cu ton

1 58814 original jpg jpeg

Ai nevoie de:1 conservă de ton în ulei, 2 cartofi mari,2 ouă, 200 g fasole verde(conservă), 1 ceapă,2 roşii, 5-6 frunze de salată verde, 4-5 capere murate.

Pentru sosul vinegretă:3 linguri ulei de măsline,2 linguri oţet de mere,sare,piper

Cum se prepară:

1 Se spală cartofii,se fierb cu tot cu coajă în apă cu un praf de ­sare,apoi se strecoară,se curăţă de coajă şi se ­taie cuburi. Ouăle se fierb tari,se curăţă de coajă şi se taie felii mai groase.

2 Se aşază,­într-o salatieră,cartofii,fasolea scurse de zeamă şi tăiate bucăţi,frunzele de salată verde rupte bucăţi,tonul scurs de ulei,caperele desărate,roşiile tăiate felii şi ceapa tăiată rondele ­subţiri.

3 Se asezonează salata cu sosul vinegretă preparat din ulei,oţet,sare şi piper,după gust,se garniseşte cu felii de ouă fierte şi se serveşte imediat.