Budincă de ciocolată şi migdale cu cremă de unt
Dacă ai avut o zi stresantă la serviciu, sau pur şi simplu dacă ţi s-a făcut poftă de ceva dulce, iată o variantă stilată a celebrei budinci de ciocolată: cea cu migdale şi cremă de unt!
Ingrediente:
Pentru budincă:
110 g făină 4 linguriţe cacao 110 g zahăr pudră 110 g unt 2 ouă 1 linguriţă extract de migdale 3 linguriţe fulgi de migdale
Pentru crema de unt:
150 g
250 g zahăr pudră
2 linguriţe apă rece
Pont:Poţi folosi unt Premium KOLIBA.
Mod de preparare:
Toate ingredientele se cântăresc şi se păstrează la temperatura camerei pentru~15 minute înainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste înaintea utilizării pentru~15 minute la 190C.
Se amestecă făina,cacaua,untul,ouăle şi extractul de migdale într-un bol,până ce compoziţia devine compactă şi lucioasă.
Toată compoziţia se pune într-un singur vas sau se împarte în mai multe vase mai mici şi se presară fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru~35 minute. Se verifică cu o scobitoare dacă este gata,scobitoarea trebuie să iasă curată din budincă.
Se bate untul cu blenderul până ce devine lucios. Se încorporează zahărul pudră treptat şi se bate cu blenderul până ce se topeşte tot zahărul din cremă. Se pot adăuga coloranţi sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei într-o variantă aromată/colorată. Se pune o bucată de folie plastic peste produs,lipind folia de produs pentru evitarea creării de crustă şi se introduce la frigider până la montajul final.
La final prăjitura se montează cu crema de unt deasupra şi se serveşte caldă sau rece după gust.