Budincă de vanilie cu ciocolată
Un desert simplu, fin şi uşor, budinca de vanilie decorată cu căpşuni şi sevită într-un bol în formă de inimă îl va surprinde plăcut pe cel drag la finalul cinei de Sfântul Valentin.
Ingrediente
100 g zahăr
3 linguriţe amidon de porumb
1 praf de sare
500 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă unt
topping de ciocolată
căpşuni,pentru decor
zahăr pudră,pentru decor
Preparare
Într-un castron,amesteci zahărul,amidonul de porumb şi sarea. Peste ele,torni laptele,în fir subţire,amestecând energic,ca să nu se formeze cocoloaşe,până când se dizolvă toate ingredientele. Pui compoziţia pe foc mediu şi continui să amesteci. În momentul în care a început să se îngroaşe,stingi focul. La final,pui esenţa de vanilie şi untul. Torni budinca în boluri în formă de inimă şi,după răcire,o serveşti cu topping de ciocolată şi o decorezi cu fructe după gust.