Clătite cu mac

1 57872 original jpg jpeg

Pentru clătite; 2 ouă, 200 ml lapte, 100 ml apă minerală, 2 linguri ulei, un praf de sare, 110 g făină, 50 g unt (pentru uns tigaia)

Pentru umplutură

400 g mac

300 g zahăr

300 ml lapte

1 linguriţă scorţişoară

2 linguriţe rom

Pentru sos

200 ml frişcă lichidă

1 plic zahăr vanilat

2 gălbenuşuri

2 linguriţe esenţă de vanilie

Cum se prepară

Pentru aluat,mixezi ouăle şi adaugi treptat laptele,apa şi sarea,amestecând continuu. Torni şi uleiul,iar la final pui făina şi amesteci până este încorporată. Încingi o tigaie unsă cu unt,torni din compoziţie atât cât să acoperi uniform toată tigaia,dar nici să nu fie o clătită groasă. Laşi fiecare clătită cam 30 de secunde-un minut pe fiecare parte. Le dai deoparte într-un un vas pe care-l acoperi.

 Pentru umplutură,macini zahărul cu macul,din care dai deoparte,2-3 linguri. Amesteci restul cu laptele şi cu corţişoara şi fierbi zece minute la foc mic. La final adaugi romul.

Pentru sos,pui o oală cu apă la fiert şi aşezi altă cratiţă deasupra. Fierbi pe baie de aburi frişca lichidă,gălbenuşurile,esenţa de vanilie şi zahărul vanilat. Amesteci până capătă esenţa unei budinci.

Ungi fiecare clătită cu un strat de mac,rulezi,presari pe deasupra cu restul de mac măcinat cu zahăr şi serveşti cu sos de vanilie.

Pentru 8 porţii

Preparare 50’

Dificultate mică