Prăjitură cu cremă de brânză
Ingrediente pentru aluat: 400 g făină, 50 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 gălbenuşuri, 1/2 plic praf de copt, 3 linguri lapte, 3 linguriţe cacao.
Pentru umplutură
2 albuşuri
250 g brânză de vaci200 ml smântână130 g zahăr pudră2 linguri cafea măcinată50 ml lichior de ouă100 ml lapte
Cum se prepară
Cerni făina cu zahărul pudră şi praful de copt pe masa de lucru. Faci o gaură în făină,pui gălbenuşurile,untul,laptele şi cacaua. Frămânţi din toate ingredientele un aluat neted,acoperi cu folie şi laşi la frigider pentru două ore.
Întinzi jumătate din aluat în foaie şi îl aşezi într-o tavă de 25×30 cm,îmbrăcată cu hârtie de copt. Amesteci cafeaua măcinată cu laptele şi pui pe foc. Laşi să se răcească,după care adaugi lichiorul de ouă.
Amesteci brânza de vaci cu smântâna,zahărul şi laptele aromatizat. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în crema de brânză. Întinzi crema pe blatul din tavă şi deasupra dai aluatul rămas,uniform,pe răzătoarea mare. Bagi prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute. Laşi să se răcească în formă,după care tai în porţii.
Dificultate mică
1 tavă
160’